Луцька депутатка пропонує підтримати підприємців Центрального ринку, які постраждали від пожежі

Середа, 25 січня 2023, 17:00

Депутатка Луцькради від Громадянського Руху «СВІДОМІ» Алла Надточій закликала підтримати підприємців Центрального ринку, які постраждали від пожежі. 

Відповідну пропозицію вона озвучила під час сесії Луцькради у середу, 25 січня. 

За словами Алли Надточій, у зв’язку з пожежею на Центральному ринку постраждали десятки підприємців. Значна частина з них припинили підприємницьку діяльність через втрату бізнесу, а хтось виїхав з міста.

«Ми втратили і працездатних людей, і частину надходжень до бюджету. Підприємці, що відновили свою діяльність або планують це зробити найближчим часом очікують на нашу підтримку. Саме тому я прошу дати доручення Департаменту економічної політики підготувати і надати депутатам інформацію про кількість та перелік постраждалих від пожежі підприємців, а також надати депутатам інформацію про суми понесених збитків по кожному постраждалому суб’єкту», – каже депутатка.

centerАлла Надточій
 

Також вона закликала звернутися від імені міської ради до ТОВ «Луцький ринок» з вимогою надати постраждалим підприємцям копій укладених з ними договорів оренди, які були знищені під час пожежі, для того, щоб вони могли звернутися до податкових органів для зменшення податкового навантаження у зв’язку з понесеними втратами робочих місць.

Нагадаємо: пожежа у головному павільйоні Центрального ринку виникла вночі 15 грудня 2022 року. Її гасили понад годину, перед приїздом рятувальників, за свідченнями деяких очевидців, лунали вибухи. Того ж дня начальник Луцького районного управління ДСНС Руслан Безека прокоментував, що поліція має три доби на розслідування причин пожежі.Тим часом поліція досі не знає, чому горів Центральний ринок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: