Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 21 жовтня

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 21 жовтня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 21 жовтня.

Про чергові «2 – 3 тижні» від Арестовича:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 21 жовтня 

Радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що в разі наступу російських військ з боку Білорусі в напрямку Волині бойові дії завершаться усього через 18 днів.

Він підтвердив тезу про те, що, плануючи перерізати постачання західного озброєння до України, наступ російських військ з Білорусі відбуватиметься у напрямку Волині. Йдеться про близько 9 тис. бійців. 

«Буде приблизно 500 убитих на день. Ну, 18 днів це все протриває, якщо що. Все. Йому (путіну, – ред.) не страшно (що буде по 500 убитих на день, – ред.), так і нам не страшно – ось, у чому річ. Нам навіть весело десь до якоїсь степені. У крайньому разі там люб’язна до неможливості тероборона вже потирає рученьки і чекає з нетерпінням, не кажучи вже про кадрові частини», – розповів радник ОП.

Про вибухи на Волині:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 21 жовтня 

Жителів Волинської області налякали звуки вибухів та пострілів з вогнепальної зброї, які чули, зокрема, у Рожищі та Кульчині, хоча повітряна тривога оголошена не була.

Зі слів голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка, звуки вибухів, які чули жителі Волині – це планові навчання військових.

«Зберігаємо спокій та не поширюємо інформацію, яку може використати ворог. Віримо в ЗСУ!» – додав очільник ОВА.

Про податківців, які заробляли на «відкатах» від підприємців:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 21 жовтня 

Працівники Бюро затримали на хабарі державного інспектора обласного управління податкової служби Волині.

Посадовець спільно із заступником начальника одного з управлінь податкової розробили корупційну схему. Вони штучно створювали умови віднесення певних операції компанії до ризикових, що не дозволяло підприємцям вчасно реєструвати податкові накладні, тим самим блокували роботу підприємства. Натомість усі «перешкоди» зникали, коли бізнесмени погоджувалися віддати 10% «відкату» від суми віднесених до ризикових господарських операцій. Такса для підприємств області, у тому числі й тим, що працюють на підвищення обороноздатності країни, складала 85 тисяч гривень.

Вчора, 20 жовтня, головного інспектора затримали працівники ДБР спільно з Нацполіцією під час отримання чергового траншу – 1,5 тисячі доларів США. Раніше він отримав першу частину коштів, які мав передати одному з керівників управління.

Про ремонт 12-метрового мосту на Волині:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 21 жовтня 

На Волині фінішували ремонтні роботи з відновлення мостового переходу на автомобільній дорозі Т-18-02 /М-07/ – Маюничі – Велика Осниця – Красноволя – Колки – / Р-14/ – Копилля – Рожище – Торчин – Шклинь – /Н-17/ поблизу села Сокіл.

Лагодити цей 12-метровий міст через річку Лютиця розпочали торік у ході ремонту майже 11-кілометрової ділянки автошляху Т-18-02, що пролягає між населеними пунктами Сокіл та Оленівка. 

Після кількамісячної паузи, зумовленої повномасштабною війною в країні, лише у вересні нинішнього року на цій штучній споруді знову запрацювали мостовики.

Інші цікаві новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів