Як полярники готують український борщ в Антарктиді

Понеділок, 04 липня 2022, 00:41

Днями український борщ увійшов до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

«Коли 27-ма експедиція дізналася про рішення ЮНЕСКО, то дуже зраділа і вже знала, що цими вихідними в неї буде на обід», – жартують на станції.

Секретами приготування «антарктичного борщу» поділився кухар 27-ї УАЕ Олег Курус, пише Вечірній Київ.

 

Олег бере білу квасолю і перед приготуванням замочує її на ніч. Квасолевий «бульйон» завжди варить окремо й додає його до борщу, коли той уже майже готовий.

Буряк для борщу, а також болгарський перець неодмінно запікаються.

На думку кухаря, в борщі обов’язково має бути кислинка. Для цього він додає яблучний оцет, але можна використати і лимонний сік чи кисле яблуко.

Незамінний інгредієнт антарктичного борщу – копчена підчеревина. Причому на станції Олег її готує сам.

До борщу подає свіжоспечені пампушки, сало та сметану. До речі, готової сметани на «Вернадському» немає, але кухар дуже смачно готує її з сухого молока, води та молочнокислих бактерій.

Загалом на станції є понад 30 рецептів борщу, але в Антарктиді не всі їх можливо реалізувати. Проте Олег щотижня готує зимівникам рідну українську страву, щоразу намагаючись її урізноманітнити. Приміром, нещодавно борщ був з фрикадельками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: