Поділитись:

У Києві на Борщагівці пропонують назвати одну з вулиць на честь борщу

Середа, 27 квітня 2022, 00:57
У Києві на Борщагівці пропонують назвати одну з вулиць на честь борщу

У Києві в рамках великого перейменування пропонують назвати вулицю на честь борщу, щоб захистити українську страву від зазіхань росії.

Одним із ініціаторів цієї пропозиції виступив відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, який вважає, що майбутня вулиця Борщова має знаходитись на столичній Борщагівці, передає Українська правда.Життя.

Як пояснює кухар, назва «Борщагівка» етимологічно пов’язана зі стравою.

Одні з перших згадок про борщ датуються 1584 роком, у подорожніх записах німецького торговця Мартина Грюневеґа саме в цій історичній місцевості Києва.

«У Києві варто мати вулицю, яка б віддала належне невід’ємному елементу української культури та частині нашої національної спадщини. Борщ вже давно вийшов за межі «просто страви» – це символ української гостинності, предмет гордості та тяглості наших традицій. Нині під час війни борщ не лише єднає та зігріває українців в Україні та за кордоном, а й допомагає збирати кошти на підтримку нашої країни», – пояснив Євген Клопотенко.

Пропозиція про перейменування розглядатиметься в рамках великого перейменування вулиць та об’єктів, пов’язаних із росією та білоруссю.

До 1 травня Київрада збирає пропозиції українців по перейменуванню вулиць, провулків, алей, проспектів, шосе, станцій метрополітену. Свої пропозиції можна надіслати за поштою: [email protected].

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів