Поділитись:

Як полярники готують український борщ в Антарктиді

Понеділок, 04 липня 2022, 00:41
Як полярники готують український борщ в Антарктиді

Днями український борщ увійшов до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

«Коли 27-ма експедиція дізналася про рішення ЮНЕСКО, то дуже зраділа і вже знала, що цими вихідними в неї буде на обід», – жартують на станції.

Секретами приготування «антарктичного борщу» поділився кухар 27-ї УАЕ Олег Курус, пише Вечірній Київ.

Як полярники готують український борщ в Антарктиді 

Олег бере білу квасолю і перед приготуванням замочує її на ніч. Квасолевий «бульйон» завжди варить окремо й додає його до борщу, коли той уже майже готовий.

Буряк для борщу, а також болгарський перець неодмінно запікаються.

На думку кухаря, в борщі обов’язково має бути кислинка. Для цього він додає яблучний оцет, але можна використати і лимонний сік чи кисле яблуко.

Незамінний інгредієнт антарктичного борщу – копчена підчеревина. Причому на станції Олег її готує сам.

До борщу подає свіжоспечені пампушки, сало та сметану. До речі, готової сметани на «Вернадському» немає, але кухар дуже смачно готує її з сухого молока, води та молочнокислих бактерій.

Загалом на станції є понад 30 рецептів борщу, але в Антарктиді не всі їх можливо реалізувати. Проте Олег щотижня готує зимівникам рідну українську страву, щоразу намагаючись її урізноманітнити. Приміром, нещодавно борщ був з фрикадельками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
08 квітня 2024
18 березня 2024
16 лютого 2024
25 січня 2024
22 січня 2024
17 січня 2024
03 січня 2024
14 жовтня 2023
11 жовтня 2023