Росія визнала «ЛДНР» у межах Донецької і Луганської областей

Вівторок, 22 лютого 2022, 19:27

Путін заявив, що Росія визнала псевдореспубліки «ДНР» і «ЛНР» та їхні «конституції», в яких сказано, що їх кордони прописані в межах Донецької та Луганської областей

Про це повідомляє російський телеканал «Дощ», пише Рубрика.

Президент РФ Володимир Путін, відповідаючи на запитання про «кордони» незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР», заявив, що в так званих «конституціях» НЗФ прописані «кордони в рамках Донецької та Луганської областей у складі України».

«Ми визнали всі їхні фундаментальні документи, у тому числі й конституцію, а в конституції прописані кордони у рамках Донецької та Луганської областей у той час, коли вони були у складі України», – зазначив він.

«Розраховуємо, що всі спірні питання щодо кордону «ДНР» та «ЛНР» будуть вирішені шляхом переговорів, зараз це неможливо, але в майбутньому це вдасться», – наголосив Путін.

Нагадаємо, що 21 лютого Президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав «ЛДНР».

З таким проханням до нього звернулась Державна дума Росії.

Він заявив, що підписав відповідні укази.

«Негайно визнати суверенітет «ДНР» та «ЛНР». Прошу Раду Федерації підтримати рішення та ратифікувати договори про дружбу та взаємодопомогу. Документи будуть підготовлені та підписані найближчим часом», – сказав Путін.

Та доручив офіційно ввести війська на окупований Донбас для «підтримки миру».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: