Поділитись:

Росія визнала незалежність самопроголошених «ЛДНР» (відео)

Понеділок, 21 лютого 2022, 21:39

Росія визнала правосуб'єктність самопроголошених «ЛНР» і «ДНР».

Президент РФ Володимир Путін підписав відповідний указ після того, як рішення було ухвалене за підсумками засідання Ради безпеки РФ 21 лютого, пише Суспільне.

Під час виступів усі без виключення члени Радбезу озвучили майже однакові тези про те, що Київ не збирається виконувати Мінські угоди», НАТО планує «небезпечне розширення» на Схід, а території Донбасу «не потрібні українській владі». Тому, визнання правосуб'єктності «ЛДНР називалося, як єдиний вихід.

Про підписання указу Путін повідомив у екстреному відеозверненні до своїх громадян. Він зробив майже 30-хвилинний екскурс в історію, нагадавши вчергове, що «сучасна Україна цілком створена Росією за рахунок відторгнення частини її історичних територій, у жителів ніхто нічого не питав».

«Україну і в наші дні можна з повною підставою назвати «Україна імені Володимира Ілліча Леніна». Він її автор і архітектор», – заявив Путін.

Водночас він додав, що Україна для Росії не просто сусідня країна, а «частина історії, наші товариші, родичі і близькі». Путін також заявив, що Хрущов подарував Крим Україні.

«Навіщо треба було тоді робити такі щедрі подарунки, про які націоналісти навіть і не мріяли?», – наголосив Путін.

Він згадав про розпад СРСР та пояснив, що «до розпаду нашої єдиної держави привела низка помилок вищого керівництва в економічній і національній політиці». Очільник Кремля вчергове розкритикував Революцію Гідності, повторив пропагандистський наратив про те, що «Майдан не наблизив Україну до демократії й прогресу».

Путін переконаний, що «нова військова стратегія України – це ні що інше, як підготовка до бойових дій проти Росії».

«У березні 2021 року Україна ухвалила нову військову стратегію. Цей документ фактично цілком присвячений протистоянню з Росією. Ціль – втягування іноземних держав у конфлікт з нашою країною. Стратегія передбачає організацію у російському Криму і на території Донбасу терористичного підпілля. У ній прописані і контури передбачуваної війни, і закінчення вона має, цитую "за сприяння міжнародної спільноти на вигідних для України умовах», – заявив Путін.

Він зазначив, нещодавно президент Зеленський заявив про можливу відмову України від без'ядерного статусу: «Обзавестися тактичною ядерною зброєю Україні буде набагато простіше, особливо при технологічній підтримці з-за кордону. З появою в України зброї масового ураження ситуація в питанні безпеки в світі і для Росії зміниться докорінно, ми не можемо не реагувати на ці загрози».

На думку Путіна, вступ України до НАТО і розміщення на її території озброєння – питання вирішене, а головна мета Заходу – стримати розвиток Росії.

«Вступ України до НАТО — це пряма загроза безпеці Росії. Це ніж до горла: балістичні ракети можуть долетіти з Харкова до Москви за 7-8 хвилин. Україна, США, НАТО повністю ігнорували прохання, протести, попередження Росії. Плювали на них. Припускаю, що вони будуть поводити себе так само, за відомою приказкою "собака гавкає, а караван іде"», — переконаний Путін.

У зв'язку з цим, підкреслив російський президент, «Росія має повне право вживати відповідних заходів». Після чого оголосив про визнання незалежності «ЛДНР».
Як відбувалося обговорення на Радбезі РФ

На початку засідання Радбезу Путін вчергове повторив, що якщо Україна буде прийнята в НАТО, загрози для Росії багаторазово зростуть.

«Мета сьогоднішнього засідання Радбезу – визначити кроки по Донбасу, маючи на увазі і звернення «ДНР» і «ЛНР» з проханням визнати їх суверенітет. Питання визнання «ДНР» і «ЛНР» тісно пов'язані з глобальними проблемами забезпечення безпеки у світі і Європі», – зазначив Путін.

Він попросив очільника МЗС РФ Сергія Лаврова і представника РФ в Тристоронній контактній групі, заступника керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака доповісти про свої оцінки ситуації по Донбасу та перемовин з офіційним Києвом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 грудня 2023
07 листопада 2023
29 вересня 2023
17 липня 2023
29 червня 2023
28 травня 2023
20 квітня 2023
27 березня 2023
26 березня 2023