Поділитись:

Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина перша

Субота, 01 січня 2022, 11:00

Редакція сайту новин Волині «Конкурент» підбила підсумки минулого року й зробила для своїх читачів підбірку публікацій, які зібрали найбільше переглядів.

Для зручності та для інтриги ми розбили цю підбірку на три частини. Тож давайте разом згадаємо, які резонансні події 2021 року найбільше зацікавили волинян:

Бійка в центрі Луцька

Конфлікт трапився 11 січня минулого року.

Відео інциденту оприлюднили в одній із місцевих інстраграм-спільнот. На ролику видно, як один чоловік б'є іншого ногами. Учасників конфлікту оточила група людей, які просто спостерігали за тим, що відбувається.

У бійку втрутився перехожий. Він намагався розборонити учасників конфлікту. Пізніше конфлікт припинили правоохоронці, які приїхали на місце події.

Було відомо, що двоє нетверезих чоловіків підійшли до водія, який сидів у припаркованому авто, і попросили їх підвезти. Чоловік відмовився і сказав, що він не таксист. Вони почали з'ясовувати стосунки, і в результаті двоє чоловіків розбили заднє скло авто.

Зникнення з вулиць Луцька новеньких автобусів MAN

На початку лютого минулого року лучани нарікали на те, що у місті не видно нових автобусів MAN від перевізника ТзОВ «Санрайз». 

Нагадаємо, нові маршрутки у Луцьку з'явилися ще в середині грудня 2020 року. Тоді п'ять автобусів вийшли на маршрути №2, №12 та №22. Вже після свят у міськраді обіцяли, що підприємство закупить ще 15 автобусів для перевезення лучан. Однак свята минули, а мешканці міста скаржилися, що у Луцьку не видно і тих п'яти, які б вже мали курсувати містом. В чому річ, намагалися розібратися журналісти ІА «Конкурент»

Ми зателефонували до начальника управління транспорту Луцької міської ради Володимира Степанова. У короткому коментарі нашим журналістам чиновник пояснив, що до середини січня автобусів і справді не було на маршрутах, бо вони були на плановому технічному обслуговуванні. 

«Я особисто бачив їх, коли ми проводили контроль. По нашій інформації, вони їздять. По міській раді будь-якого рішення щодо виведення з експлуатації цих автобусів не приймалося», – зазначив він.

Володимир Степанов порадив звернутися до директора ТзОВ «Санрайз» Миколи Лисеюка за детальнішими роз'ясненнями. Підприємець коротко відповів, що наразі містом курсують чотири нові автобуси, і всі вони чомусь на маршруті №2. Один автобус ремонтують. 

На запитання, коли чекати появи у місті решти «манів», підприємець сказав, що не може розмовляти, і поклав слухавку. На наступні дзвінки наших журналістів не відповідав.

 

Плани McDonald's на відкриття закладу в Луцьку

На початку березня минулого року компанія «МакДональдз» повідомила у відповіді на запит журналіста ІА «Конкурент», коли в Луцьку планує відкривати свій заклад. 

«Для нас вкрай важливо позитивно впливати на громади, у яких ми працюємо, адже відкриваючи заклад, ми як компанія інвестуємо у розвиток місцевої економіки та інфраструктури, створюємо робочі місця, розвиваємо локальне виробництво та сплачуємо податки у місцевий бюджет. У зв’язку із зазначеним у листі запитом, інформуємо, що компанія "МакДональдз" розглядає всі регіони в Україні для відкриття нових закладів. Відкриття закладу у місті Луцьк заплановане у другій половині 2021 року», – йдеться у листі. 

У компанії дотрималися слова й 11 вересня 2021 року McDonald's відкрив двері для відвідувачів у Луцьку.

Бунт пасажирів автобуса, який зупинили патрульні

6 квітня минулого року у Луцьку патрульні зупинили автобус «Луцьк-Личани», який перевозив більше пасажирів, ніж було місць для сидіння.

Водій пояснив патрульним, що він неодноразово просив пасажирів залишити автобус, однак вони ігнорували усі вимоги карантинних норм. Окрім цього, керманич не пред’явив поліцейським свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Водночас двоє пасажирів лаялися, чим вчиняли дрібне хуліганство. Далі вони вийшли з транспортного засобу та почали шарпати поліцейських за формений одяг, перешкоджати їхній роботі, при цьому продовжували нецензурно висловлюватися. На неодноразові законні вимоги припинити правопорушення, особи ніяк не реагували.

41-річну жінку та 41-річного чоловіка патрульні затримали та доставили до Луцького районного управління поліції для складання адміністративних матеріалів, відповідно до вчинення правопорушень.

Скандал у луцькій дитячій поліклініці

Хірург Луцької міської дитячої поліклініки В’ячеслав Божко, якого звинуватили в некваліфіковано наданій допомозі дитині, прокоментував ситуацію. 

Зокрема, він зауважив, що конфлікт виник, власне, через те, що він заборонив мамі заходити в перев'язувальний кабінет без маски

Нагадаємо: відома луцька інстаблогерка Валерія Кузьмінчук, більш відома своїм підписникам як lerkazukerka, розповіла на своїй сторінці, що хірург В'ячеслав Божко хамив їй та грубо поводився із дитиною.

«Так, дійсно, була мама з дитиною, в якої був травмований палець. Вони попередньо звернулися в травмпункт дитячої обласної лікарні, а на другий день прийшли до мене на перев'язку. Я їх прийняв спочатку без електронного направлення, сказав, аби направлення потім зробили. Маму обурила та ситуація, що я її без маски в перев'язувальну не пускав, тому що в перев'язувальній був батько», – прокоментував лікар.  

Також хірург підтвердив, що дитина плакала, адже там був знятий ніготь. Кровила й рана. Однак запевнив: робив все, як треба.

«Ми зробили все необхідне, наклали туди ліки, наклали свіжу пов'язку. Невже дитині потрібно робити якусь анестезію, аби зняти пов'язку? Також було звинувачення, що я дитину не оглядав. Це незрозуміло», – обурився він. 

Щодо того, що лікар приймав дорослого чоловіка з травмою носа, В’ячеслав Божко запевнив, що такого випадку не було.

"Такі випадки можуть бути, коли самостійно батьки заходять від іншого лікаря. Наприклад, від ортопеда, коли він виписує довідку для отримання ортопедичного взуття, адже я член комісії, я підписую це. Дорослі в нас не приймаються", – пояснив лікар. 

Медична директорка дитячої поліклініки Галина Ворон запевнила, що медична допомога дитині була надана, незалежно від того, що дитина не була записана на прийом. І підтвердила те, що конфліктна ситуація розгорілася з ініціативи матері, адже вона зайшла в заклад без медичної маски. Лікар зробив їй зауваження, що жінку й обурило. 

Водночас вона зауважила, що аби отримати консультацію лікаря, треба отримати направлення і записатися попередньо, аби не створювати чергу в епідемічний період. 

Керівниця Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська зазначила, що дирекції та хірургу прикро, що такий конфлікт трапився, адже вони роблять все, аби медична установа існувала та надавала кваліфіковану допомогу усім. І просить батьків: у разі виникнення будь-яких конфліктних ситуацій, звертайтеся одразу до адміністрації медичної установи.

Далі буде...

Надрукувати
мітки:
коментарів