Поділитись:

Скандал у луцькій дитячій поліклініці: хірург відповів на звинувачення (відео)

Середа, 21 квітня 2021, 15:20
Скандал у луцькій дитячій поліклініці: хірург відповів на звинувачення (відео)

Хірург Луцької міської дитячої поліклініки В’ячеслав Божко, якого звинуватили в некваліфіковано наданій допомозі дитині, прокоментував ситуацію. 

Зокрема, він зауважив, що конфлікт виник, власне, через те, що він заборонив мамі заходити в перев'язувальний кабінет без маски. Про це він розповів у коментарі Громадському інтерактивному телебаченню. 

Нагадаємо: відома луцька інстаблогерка Валерія Кузьмінчук, більш відома своїм підписникам як lerkazukerka, розповіла на своїй сторінці, що хірург В'ячеслав Божко хамив їй та грубо поводився із дитиною 

"Так, дійсно, була мама з дитиною, в якої був травмований палець. Вони попередньо звернулися в травмпункт дитячої обласної лікарні, а на другий день прийшли до мене на перев'язку. Я їх прийняв спочатку без електронного направлення, сказав, аби направлення потім зробили. Маму обурила та ситуація, що я її без маски в перев'язувальну не пускав, тому що в перев'язувальній був батько", – прокоментував лікар.  

Також хірург підтвердив, що дитина плакала, адже там був знятий ніготь. Кровила й рана. Однак запевнив: робив все, як треба.

"Ми зробили все необхідне, наклали туди ліки, наклали свіжу пов'язку. Невже дитині потрібно робити якусь анестезію, аби зняти пов'язку? Також було звинувачення, що я дитину не оглядав. Це незрозуміло", – обурився він. 

Щодо того, що лікар приймав дорослого чоловіка з травмою носа, В’ячеслав Божко запевнив, що такого випадку не було.

"Такі випадки можуть бути, коли самостійно батьки заходять від іншого лікаря. Наприклад, від ортопеда, коли він виписує довідку для отримання ортопедичного взуття, адже я член комісії, я підписую це. Дорослі в нас не приймаються", – пояснив лікар. 

Медична директорка дитячої поліклініки Галина Ворон запевнила, що медична допомога дитині була надана, незалежно від того, що дитина не була записана на прийом. І підтвердила те, що конфліктна ситуація розгорілася з ініціативи матері, адже вона зайшла в заклад без медичної маски. Лікар зробив їй зауваження, що жінку й обурило. 

Водночас вона зауважила, що аби отримати консультацію лікаря, треба отримати направлення і записатися попередньо, аби не створювати чергу в епідемічний період. 

Керівниця Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська зазначила, що дирекції та хірургу прикро, що такий конфлікт трапився, адже вони роблять все, аби медична установа існувала та надавала кваліфіковану допомогу усім. І просить батьків: у разі виникнення будь-яких конфліктних ситуацій, звертайтеся одразу до адміністрації медичної установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
13 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024