Побив прикладом гвинтівки і зґвалтував: на Волині судили розбійника

П'ятниця, 31 грудня 2021, 08:43

Волинянина, який вже відсидів майже 7 років за розбій, судили за жорстоке згвалтування.

Відповідний вирок ухвалив Горохівський районний суд Волинської області 28 грудня.

Як вбачається із вироку, подія сталася 21 серпня 2021 року об 11:40 на березі річки Гнила Липа у селі Галичани Луцького району. Зловмисник накинувся на жертву та побив прикладом пневматичної гвинтівки по голові, плечах та руках. В результаті жінка отримала поранення та забої голови, обличчя, шиї, плеча, спини та сідниць, які відносяться до легких тілесних ушкоджень. Також потерпіла отримала закриту черепно-мозкову травму та перелом правої кисті. Ці тілесні ушкодження належать до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. 

Після побиття нападник стягнув з потерпілої та з себе одяг і почав тертися своїми статевими органами об зовнішні статеві органи жертви.

У суді чоловік визнав свою вину частково та розповів, що в той день гостював у своєї сестри у селі Галичани. Повертаючись додому, біля річки побачив потерпілу, яка випасала корів. Він запропонував їй вступити у статевий контакт, а після того, як вона відмовила – вирішив змусити силою. Однак обвинувачений заперечив, що бив жінку. За його словами, вона, злякавшись погроз, дозволила йому вступити з нею у статеві зносини. Однак у процесі статевого акту попередила його про те, що до неї йде її дочка. Після цього нападник припинив свої дії й пішов до залізничної станції, розминувшись по дорозі із дочкою потерпілої.

Зовсім іншу версію подій у суді розповіла потерпіла. За її словами, чоловік запитав у неї про розклад руху потягів на залізничній станції, яка знаходиться поряд. Після того натякнув на статеві зносини. Коли ж вона відмовила – відразу вдарив прикладом рушниці по голові, від чого вона втратила рівновагу, впала на землю і була спантеличена. Нападник накинувся на неї, почав душити, щоб вона не кричала, та погрожував застрелити.

Коли ж жінка змогла відштовхнути нападника, він ще раз намагався вдарити її прикладом рушниці в голову, однак, вона встигла прикритися рукою. Коли ж вона повідомила, що до неї йде її дочка – зловмисник втік. 

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.

Нагадаємо, що підозрюваного в зґвалтуванні малолітньої в Нововолинську взяли під варту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: