Поділитись:

Ковельчанина звинуватили у сексуальних домаганнях до студенток

Вівторок, 10 серпня 2021, 12:50

Сценарист і критик Богдан Панкрухін у неділю, 8 серпня, повідомив, що має свідчення про те, що народний артист України, відомий за радянським фільмом «У бій ідуть тільки старики», актор Володимир Талашко неодноразово домагався студенток, а часом – і неповнолітніх абітурієнток.

Зараз 75-річний Володимир Талашко викладає у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого на курсі для дикторів телебачення.

Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало службове розслідування щодо 75-річного актора та викладача Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого Володимира Талашка.

«Щодо ситуації, яка склалася у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого. Міністерство культури та інформаційної політики глибоко стривожене через звинувачення одного з викладачів у неприпустимій поведінці щодо колишніх студенток», – заявили у Мінкульті.

Там додали, що «негайно ініціювали службове розслідування» та закликали керівництво університету сприяти оперативній та всебічній перевірці усіх наведених випускницями фактів.

Богдан Панкрухін у Facebook оприлюднив свідчення двох жінок, яких, за їхніми словами, домагався актор. Одній з них на момент зустрічі з Володимиром Талашком було 15 років, іншій – 18. Обидві розповіли, що він кликав їх додому під приводом допомоги у підготовці до іспиту в університет, а потім пропонував сфотографувати їх, а в процесі роздягав, торкався і намагався поцілувати. Юлія Бірзул та Вікторія Муштей розповіли, що їм вдалося втекти із квартири Володимира Талашка і згвалтування не було.

В університеті імені Івана Карпенка-Карого на ситуацію досі не відреагували.

Володимир Талашко – радянський та український актор, режисер, народний артист України, член Національної спілки кінематографістів України. Знявся у кількох десятках фільмів, зокрема у фільмі режисера Леоніда Бикова «У бій ідуть тільки старики», у стрічках «Як гартувалась сталь», «Ми звинувачуємо» тощо. Володимир Талашко – доцент кафедри режисури телебачення Київського національного університету театру, кіно і телебачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів