Поділитись:

У Луцьку школярки відрізали волосся і віддали його на перуки для онкохворих (відео)

Вівторок, 28 грудня 2021, 19:58
У Луцьку школярки відрізали волосся і віддали його на перуки для онкохворих (відео)

У Луцьку три сестрички-школярки відрізали своє довге волосся, аби з нього зробили перуки для онкохворих діток. На такий відважний і водночас важливий крок перед Різдвяними святами наважились юні лучанки з родини Круковських, три сестри: Надія, Ольга та Дарина.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» дізнались, у кого виникла така ідея, та чому важливі такі благодійні ініціативи.   

Батьки дівчат зізнаються – до такого вчинку їх підштовхнув випадок, що трапився із сім'єю навесні цього року.

«Так вийшло що весною в нас так вийшло що наша найменша дівчинка, Мар'яна, захворіла на коронавірус і ми лежали в онкогематологічному відділенні бачили цих діток. В нас в самих була така підозра, що може бути рак у дитини. Все обійшлося. Ми подумали, що ми можемо зробити для цих діток і діти цього захотіли», – розповідає Наталія Круковська, мама дівчат.

Батько дівчат Павло Круковський каже – «розповідали донькам, про діток, які хворіють на онкологію, про те, що хворобу подолати дуже важко і малечі з таким діагнозом дуже не просто, особливо психологічно».  

Мама красунь Наталія Круковська зауважує, що раніше в домі і мови про короткі стрижки не було, адже для дівчаток їхнє волосся було чимось особливим. Утім рішення відрізати волосся – задля хорошої справи – дівчата прийняли самі. Сестрички ні секунди не вагались, а тому їх підтримала вся родина.

Дівчата навчаються у Луцькій школі № 19. В навчальному закладі таким вчинком дівчат пишаються. За словами директорки школи – саме такі вчинки надихають учнів на інші добрі справи.

Засновниця благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук-Коротицька каже, що перуки для онкохворих діток дійсно дуже важливі, адже вони додають їм впевненості та покращують їх емоційний стан.

Експерти відзначають, що на ефективність лікування неабияк впливає емоційний стан пацієнта. Тож така хороша ініціатива може стати для дітей, хворих на онкопатологію, першим кроком в поверненні на шляху до звичайного життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів