Поділитись:

Модні тренди фарбування волосся навесні 2024 року: як зробити стильну зачіску вдома?

Середа, 28 лютого 2024, 11:27
Модні тренди фарбування волосся навесні 2024 року: як зробити стильну зачіску вдома?

Весна на порозі, а це означає, що прийшов час оновити стиль та поекспериментувати з зовнішністю. Яких би змін не бажала душа (кардинальних або ледь помітних), один із найпростіших способів освіжити образ і підкреслити свою індивідуальність — це фарбування волосся. У цій статті розглянемо головні тренди весни 2024 року. Залишиться вибрати фаворита й купити фарбу для волосся.

Наймодніші фарбування прийдешнього сезону

Стилісти рекомендують забути про балаяж, омбре та аіртач. По-перше, складні техніки неможливо виконати в домашніх умовах, якщо немає подібного досвіду. По-друге, у тренді — максимально просте фарбування. У цьому сезоні варто звернути особливу увагу на такі пропозиції:

  1. М'які пастельні відтінки. Кольором року не просто так проголошено персиковий. Янтарні, мідні, золотаві відтінки волосся створюють ніжний і романтичний образ — те, що треба для весняного сезону.
  2. Сріблястий блонд. Це один із наймодніших відтінків навесні 2024 року, він підходить для будь-якого кольоротипу. Не треба боятися «сивини», такі зачіски виглядають свіжо й сучасно.
  3. Відтінки червоного та фіолетового. Власниці темного волосся можуть сміливо фарбуватися у вулканічно-червоний або баклажановий. Ці відтінки красиво відбивають сонячне проміння, тож навіть погода гратиме на руку дівчатам із такою зачіскою.

Не обов'язково фарбувати все волосся, достатньо додати яскравих акцентів. Наприклад, нанести один або декілька відтінків на окремі пасма. Це створить грайливий, екстравагантний образ, який точно буде привертати увагу.

Як визначити, який колір волосся личить?

Хочеться спробувати трендове фарбування, але сумніваєшся, яка фарба https://avrora.ua/kraski-dlya-volos/ буде до лиця? Найпростіший спосіб — визначити за кольоротипом, тобто залежно від кольору очей, шкіри обличчя та натурального відтінку волосся:

  • якщо це «літо», тобто біляве волосся, світла шкіра та зелені або сірі очі, можна фарбуватися в холодний блонд, будь-які яскраві тони, русий, шоколадний;
  • «зимі» (брюнеткам зі світлою чи темною шкірою) личать теплі відтінки та насичений чорний;
  • «весні» (блондинкам та шатенкам із сірими очима) до лиця пшеничний, капучино, бурштиновий, мідний;
  • дівчатам, які належать до кольоротипу «осінь», тобто мають карі очі й темне волосся, підійдуть карамельні, каштанові, шоколадні пасма.

Якщо виникають сумніви щодо вибраного відтінку, можна скористатися застосунком для онлайн-зміни кольору волосся.

Фарба або тонувальний бальзам?

Новачків у сфері домашнього фарбування турбує питання щодо того, який засіб краще вибрати та чи є між ними принципова різниця. Головна відмінність продукції для тонування від інших видів фарб полягає в складі. Бальзами для відтінку містять пігменти поверхневої дії, які не впливають на структуру волосся. У цьому і плюс, і мінус. Наприклад, відтінок змивається шампунем за декілька днів, тоді як після фарби колір стабільний і зберігає свою яскравість довше. Втім, одного пакування бальзаму вистачає на декілька застосувань, тож надати волоссю трендового вигляду — це не проблема.

Як зберегти колір волосся надовго?

Щоб модний колір тримався довше, варто користуватися спеціальними засобами для фарбованого волосся. Важливо, щоб шампунь і бальзам або кондиціонер були однієї марки. Також не завадить живильна маска того самого бренду. Від сушіння гарячим повітрям краще відмовитись, як і від частого миття голови. Водні процедури варто проводити хоча б раз на два-три дні, тоді колір триматиметься довше.

Сьогодні є маса варіантів, як освіжити свій образ. Вибирай та експериментуй.

Надрукувати
мітки:
коментарів