Поділитись:

Лікування двох серцевих клапанів одночасно є запорукою здорового серця, – кажуть дослідники

Середа, 24 листопада 2021, 02:41
Лікування двох серцевих клапанів одночасно є запорукою здорового серця, – кажуть дослідники

Вчені провели широкомасштабне дослідження в якому описали процес лікування серцевих клапанів. 

Про це пише  сайт волинських новин Конкурент, посилаючись на Technology Org.

Для деяких пацієнтів, які перенесли операцію на серці, щоб усунути негерметичний мітральний клапан, також може бути правильним рішенням почати відновлення тристулкового клапана з помірною нещільністю, щоб він не став серйозною проблемою і не потребував ще однієї операції.

Дослідники з 39 центрів міжнародної мережі кардіоторакальних хірургічних досліджень, у тому числі з факультету охорони здоров’я Мічиганського університету, провели невпорядковане клінічне дослідження за участі 401 людини, спостерігаючи за ними протягом двох років після операції на мітральному серцевому клапані. У пацієнтів, яким під час операції прооперували як мітральний, так і тристулковий клапани, пізніше не спостерігалося проблем з тристулковим клапаном. Про це йдеться в новій публікації в New England Journal of Medicine.

Якість життя та функціональний стан пацієнтів після дворічного періоду спостереження були подібними в обох групах.

Головний автор дослідження, доктор медичних наук, завідувач кардіохірургії в Центрі серцево-судинного здоров’я імені Франкеля університету Мічигана Горав Айлаваді зазначив, що недоліком цього комбінованого підходу є підвищений ризик того, що пацієнту буде потрібен кардіостимулятор.

«Кардіологічні центри та хірурги повинні знати про ризики в своїх пацієнтів, щоб визначити найкращі методи для мінімізації цього ускладнення та використання кардіостимуляторів», – каже автор.

Також, дослідники відзначили необхідність більшої різноманітності в майбутніх клінічних дослідженнях.

Нагадаємо, що вчені винайшли новий метод, який дозволяє виміряти силу биття мініатюрних серцевих тканин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів