Поділитись:

Як працює механізм нашого серця

Субота, 20 листопада 2021, 01:34
Як працює механізм нашого серця

Вчені винайшли новий метод, який дозволяє виміряти силу биття мініатюрних серцевих тканин.

Про це пише сайт волинських новин «Конкурент», посилаючись на Technology Org.

Доктор наук у сфері медицини, кардіолог із Центру серцево-судинного здоров’я імені Франкеля університету Мічигана(США) та провідний автор Адам Хелмс, стверджує, що його лабораторна команда змогла створити тисячі мініатюрних скорочувальних серцевих тканин, що були організовані та поводили себе як звичайні клітини серцевого м'яза.

Ці тканини серця були виготовлені з індукованих стовбурових клітин за допомогою методів, розроблених з колегами факультету біомедичної інженерії. Таким чином, дослідники можуть набагато ефективніше оцінювати скорочення м’язів, кажуть вчені.

«Використовуючи цю техніку, ми виявили, що скорочувальна сила сама по собі має значний вплив на розвиток серця», — сказав Хелмс. «Без фізіологічної організації та скорочувальної функції клітини серцевого м’яза не можуть нормально розвиватися».

Клітини серцевого м’яза, отримані зі стовбурових клітин, були неймовірною цінністю для дослідження серцевих захворювань і тестування нових методів лікування, кажуть дослідники. Однак незрілі клітини організовуються не так, як компоненти звичайного серця, що може створити перешкоду.

Доктор Хелмс запевнив, що його команда продовжить використовувати ці мініатюрні тканини, які вони називають двовимірними пучками серцевого м’яза, для подальшого дослідження серцевих захворювань та тестування нових методів лікування.

Також, команда розробила метод заснований  на аналізі зображень для виконання автоматизованих вимірювань скорочувальної функції в цих тканинах серця, щоб могти більш ефективно аналізувати стан серця пацієнтів у майбутньому.

Нагадуємо, медики з Дніпра провели унікальну операцію немовляті, яке народилося з пороком серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів