Поділитись:

В боротьбі за молодість харчування краща зброя, ніж ліки

Середа, 17 листопада 2021, 01:27
В боротьбі за молодість харчування краща зброя, ніж ліки

Людство вже давно винайшло ліки для уповільнення процесів старіння. Однак хто може бути цілком впевненим у їхній ефективності? І чи є ці препарати найкращим способом сповільнення процесу старіння?

Вчені з Сіднейського університету стверджують, що згідно з їхніми дослідженнями, за допомогою правильного харчування можна запобігти розвиток діабету, інсульту та серцевих захворювань.

Про це пише сайт волинських новин Конкурент з посиланням на Technology.org

Насправді, ніхто не боїться старіння. Немає нічого поганого в тому, що з кожним роком на вашому торті стає все більше і більше свічок. Люди насправді бояться наслідків старіння – пов’язані з віком проблеми зі здоров’ям – це те, що нас дійсно лякає.

Саме тому вчені розробляють ліки, які знижують ризик цих вікових проблем зі здоров’ям, діабету, серцевих захворювань та інсульту. Однак нещодавно проведений експеримент на мишах і на людях виявив важливу захисну роль харчування та спеціальну комбінацію білків, жирів і вуглеводів проти старіння, ожиріння, серцевих захворювань, імунної дисфункції та ризику метаболічних захворювань.

Вчені випробували 40 різних методів лікування, які відрізнялися рівнем білків, ліками та продуктами щоденного раціону. Таким чином, вони проаналізували вплив трьох препаратів проти старіння на печінку, яка є важливим органом у регуляції метаболізму. І результати були досить простими – зміни, в метаболічних процесах, спричинені ліками, досить незначні в порівнянні зі змінами, до яких призвело правильне харчування.

Девід Ле Кутер, автор дослідження, пояснив: «Ми всі знаємо, що їжа впливає на наше здоров’я, але це дослідження показало, як харчові продукти можуть суттєво змінювати багато процесів, які відбуваються в наших клітинах. Це дає нам усвідомлення того, як харчування впливає на здоров’я та старіння».

Вчені виявили, що споживання білків і сумарна кількість калорій, особливо сильно впливають на найважливіші процеси у функціонуванні наших клітин. Білки в раціоні мають величезний вплив на мітохондрії, які виробляють енергію. Саме тому наш вибір і питання щоденного раціону має суттєве значення. Саме тому, все що ми можемо зробити для себе, — це почати харчуватися здоровіше, переконавшись, що наш раціон містить багато білка, розумну кількість жирів і якомога менше цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів