Поділитись:

МОЗ затвердило сезонне меню для дітей у садочках

Вівторок, 09 листопада 2021, 07:16

Міністерство охорони здоров’я затвердило сезонне меню для дітей віком від 1 до 6 (7) років для харчування у закладах освіти.

Про це повідомляє МОЗ.

«Міністерство охорони здоров’я України затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню, рекомендоване для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період. Відповідний наказ опубліковано на сайті Міністерства. Також тут міститься технологічна документація (технологічні картки) на страви та вироби, що увійшли до затвердженого меню», – йдеться в повідомленні.

У техкартках наведені всі необхідні розрахунки (маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв тощо), процеси приготування та температурні режими.

Меню можна використовувати як у повному обсязі, так і частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання та технологічні можливості закладів. Проте варто пам’ятати, що в разі внесення таких змін, меню потрібно буде погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року з урахуванням сезонних продуктів.

Повний перелік техкарток можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, народні депутати змінили вимоги до виробництва та реалізації дитячого харчування. Передусім посилюються умови щодо продукції, призначеної для годування дітей у віці від 0 до 3 років. Їх прописали за аналогією до європейських правил у цій сфері. Тепер таке харчування не можна буде рекламувати і продавати за заниженими цінами під час різних акцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів