Поділитись:

Між двома областями ранньої Сонячної системи існує бар’єр, – дослідники

Понеділок, 15 листопада 2021, 01:32
Між двома областями ранньої Сонячної системи існує бар’єр, – дослідники

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту виявили докази наявності бар’єру між внутрішньою і зовнішньою областями ранньої Сонячної системи, що сформувало відомі нам планети з пилу та газу. 

Про це пише сайт волинських новин «Конкурент», посилаючись на Technology Org.

Аналіз, проведений вченими, вказує на те, що мільярди років тому в Сонячній системі поблизу поясу астероїдів існувала певна прогалина ,або прірва. Її виникнення залишається загадкою для вчених. З можливих причин можна припустити формування планети Юпітер. Ще одне пояснення може бути пов′язане з вітрами, що керуються магнітними полями Сонячної системи.

Результати цього дослідження команда опублікувала в журналі Science Advances.

Прогалина у ранній Сонячній системі, ймовірно, служила певним космічним розмежуванням. Цей фізичний розподіл міг сформувати склад планет Сонячної системи та вплинути на склад астероїдів та метеоритів. Це відкриття може пояснити явище ізотопної дихотомії . Вона проявляється у наявності двох спільних ізотопних комбінацій .

«За останнє десятиліття спостереження показали, що порожнини, прогалини та кільця поширені в дисках навколо інших молодих зір. Це важливі, але погано зрозумілі ознаки фізичних процесів, за допомогою яких газ і пил перетворюються на молоде сонце та планети», – каже Бенджамін Вайс, професор планетарних наук на факультеті наук про Землю, атмосфери та планети (EAPS) Массачусетського технологічного інституту.

Також ділиться своєю думкою провідний автор та аспірант EAPS Каук Борліна:

«Прогалини є досить поширеним явищем в протопланетних системах і тепер ми показуємо, що у нашій Сонячній системі була одна така. Це дає відповідь на цю дивну дихотомію, яку ми помічаємо в метеоритах, і дає докази того, що прогалини таки впливають на склад планет».

Нагадаємо, що четверо астронавтів SpaceX повернулися на Землю після 6-тимісячного перебування у космосі на Міжнародній космічній станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
16 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
05 березня 2024
04 березня 2024
13 лютого 2024
07 листопада 2023
27 жовтня 2023