Поділитись:

«Зменшує ризик смерті на 35%»: вчені заявили, що розробили новий метод лікування раку шийки матки

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 02:36
«Зменшує ризик смерті на 35%»: вчені заявили, що розробили новий метод лікування раку шийки матки

Науковці з Інституту раку Лондонського університетського коледжу заявили, що розробили новий метод лікування шийки матки, який, ймовірно, на 35% зменшує ризик рецидиву та смертності пацієнток.  

Під час дослідження, перед стандартним лікуванням науковці проводили хворим додатковий курс хіміотерапії й вживання схвалених препаратів для лікування раку, пише УП.Життя.

У дослідженні, яке тривало протягом 10 років, взяли участь 500 пацієнток. 

У жінок був діагностований рак шийки матки й злоякісну пухлину можна було побачити без мікроскопа. 

Науковці визначили, що знизити рівень рецидиву допомагає курс індукційної хіміотерапії з використанням препаратів для знищення ракових клітин.

Індукційна – переважно передопераційна терапія, спрямована на зниження ризику метастазування і скорочення розмірів пухлинних утворень.

Цей курс лікування пацієнтки мали пройти перед променевою терапією або комбінацією хіміотерапії та променевої терапії, кажуть вчені. 

За словами науковців, серед пацієнток, які лікувалися за допомогою індукційної терапії, через 5 років були живими 80%. 73% з них – не мали рецидиву.

Водночас серед онкохворих жінок, які пройшли лише стандартне лікування, через 5 років живими були 72%, з яких не мали рецидиву 64%. 

"Дослідження доводить, що короткий курс додаткової хіміотерапії, який проводиться безпосередньо перед стандартним лікуванням здатен знизити ризик рецидиву або смертності на 35%. Це найбільший прорив у лікуванні раку шийки матки за останні 20 років", – стверджує дослідниця Інституту раку Лондонського університетського коледжу Мері МакКормак. 

Важливо! Дослідження не є рецензованим, оскільки до експерименту у випадковому порядку залучали хворих з лікарень Великої Британії, Мексики, Індії, Італії та Бразилії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів