Поділитись:

В Україні розробили дорожню карту регулювання штучного інтелекту

Понеділок, 09 жовтня 2023, 06:34
В Україні розробили дорожню карту регулювання штучного інтелекту

Міністерство цифрової трансформації розробило дорожню карту регулювання штучного інтелекту в Україні.

Про це віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

«Штучний інтелект – невідворотний тренд. Тому Україні потрібні чіткі правила, щоб розвивати бізнес та захистити права людини у взаємодії зі ШІ», – зазначив він.

За словами Федорова, ідеться про кроки, які дадуть змогу українським компаніям у сфері штучного інтелекту конкурувати з європейськими, залучати інвестиції й напрацювання, а також зробити цифрове середовище безпечним для людини.

Як зауважив віцепрем’єр-міністр, документ базується на bottom-up підході, який передбачає рух від меншого до більшого. Реалізація підходу містить два етапи.

«Під час першого надаємо бізнесу інструменти для підготовки до майбутнього регулювання ШІ. Від оцінки впливу технології на права людини — до підписання добровільних кодексів поведінки. Також опублікуємо рекомендації та Білу книгу для відповідей на запитання про те, що робити просто зараз і на що очікувати в майбутньому», - підкреслив він.

Федоров додав, що другим етапом є ухвалення закону, аналогічного до європейського AI Act. За його словами, це дасть змогу створити ідентичні правові режими з ЄС у сфері штучного інтелекту, спростити співпрацю з європейськими партнерами та залучити інвестиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
29 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
02 квітня 2024
20 березня 2024