Поділитись:

У МОЗ пояснили, чи можна алергікам робити щеплення від коронавірусу

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 07:38
У МОЗ пояснили, чи можна алергікам робити щеплення від коронавірусу

Українці, які мають алергію, можуть вакцинуватися від коронавірусу, якщо їхня алергія не повʼязана з реакцією на щеплення.

Про це повідомляє пресслужба Національної служби здоровʼя.

«Якщо ви маєте алергію, не пов’язану з вакцинами, – на їжу, домашніх тварин, отруту, фактори довкілля, латекс, пероральні ліки тощо, то щеплюватися можна, вона не є протипоказанням до вакцинації», – пишуть фахівці та додають, що алергійний риніт також не впливає на щеплення, з ним можна спокійно вакцинуватися.

У МОЗ зазначають, що алергія – це реакція імунної системи на алерген, а науці наразі відомо понад 20 тисяч алергенів, і далеко не кожен із них викликає реакцію в алергіків. Тому якщо ваша алергія не пов’язана з реакцією на щеплення, то вакцинуватися потрібно обов’язково.

Якщо ви знаєте, які саме алергени викликають у вас реакцію, тоді ознайомтеся зі складом вакцини або ж запитайте у медичних працівників у місці вакцинації.

Вакциною не варто щепитися, якщо у вас є алергія саме на один із компонентів препарату.

Нагадаємо, медична спільнота України не очікувала на таку високу пасивність населення щодо щеплень проти коронавірусу, тому цей чинник не був достатньою мірою врахований на старті процесу масової вакцинації.

ЧИАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів