Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 03 жовтня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про збитого на переході хлопця

Сьогодні близько 18:30 на пішохідному переході поруч із поворотом з вулиці Словацького на Шевченка: мікроавтобус інкасаторів збив неповнолітнього.

На місце оперативно прибули медики і патрульні, дитину на ношах занесли до «швидкої» і зупинились у «кишені» поруч для надання першої допомоги.

Згодом патрульні наказали переїхати туди ж й інкасаторській автівці, аби уникнути заторів – у цей час значно зростає потік автотранспорту.

На ексклюзивному відеозаписі моменту ДТП видно, що мікроавтобус не пригальмував перед переходом, а хлопець зненацька вибіг на дорогу з-за буса, який їхав смугою зустрічного руху. Водій інкасаторського авто натиснув на гальма, але інерція буса не дозволила зупинитися на місці, й він вдарив дитину. Від удару потерпілого відкинуло на декілька метрів.

Про автобуси

У Луцьку для сертифікації газового обладнання на місяць знімають з маршрутів автобуси MAN. У ТОВ «Бест Ленад Груп», якому належать автобуси, які нещодавно почали курсувати містом, мають пройти сертифікацію газового обладнання. Керівниця підприємства Раїса Клим’юк зазначила, що без відповідної сертифікації машини не обслуговуватимуть на заправці, адже метан, яким їх заправляють, є вибухонебезпечним газом.

За словами очільниці підприємства, на сертифікацію усього парку «манів» знадобиться близько місяця, оскільки для цього автобуси доведеться перегнати в інше місто – у Луцьку цього не роблять.

Замість «манів» на маршрути № 12, № 24 і № 32 на цей час мають вийти автобуси Renault Tracer і Irisbus Karosa, які мають до 59 сидячих і до 30 стоячих місць. Ці автобуси будуть не менш комфортабельні за «мани», запевнили на підприємстві.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про ремонт дороги

На Волині триває ремонт однієї з найдовших доріг області – Т-03-11 /Р-14/ – Седлище – Камінь-Каширський – Ковель – /М-19/ – Колодяжне – Локачі – /Н-17/, що має протяжність понад 184 кілометри. Автошлях  пролягає територією шести колишніх адміністративних районів – Любешівського, Камінь-Каширського, Ковельського, Турійського, Локачинського та Горохівського. Нині дорожники вкладають верхній шар на ділянці Привітне – Скобелка

Торік відновили понад 8 кілометрів цього територіального автошляху між населеними пунктами Камінь-Каширський та Нуйно. Наприкінці минулого року стартували ремонтні роботи ще на одній ділянці. Йдеться про понад 16-кілометровий відтинок Привітне – Скобелка. У 2020 році влаштували вирівнюючий шар на 3,5 км дороги, відновлення цієї ділянки продовжують цьогоріч.

На сьогодні уже проводять роботи з фінішного асфальтування. Асфальтоукладачі працюють в районі села Озерці і рухаються у напрямку села Привітне. Згодом тут з’являться нові дорожні знаки та розмітка, бар’єрне огородження, новий автопавільйон.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про розклеювачку оголошень

25 вересня близько 10:00 на зупинці громадського транспорту, що на проспекті Відродження у Луцьку, відеокамера, встановлена на smart-табло, зафіксувала дівчину, яка розклеювала оголошення на конструкції зупинки.

Усі вказані в оголошенні контактні телефони додали до системи автоматичного голосового сповіщення «Дзвінок», яка телефонуватиме, допоки контактна особа самостійно не з’явиться до департаменту та не ліквідує усі розклеєні інформаційно-рекламні повідомлення.

Про згорілий «крузак»

У ніч на середу, 29 вересня, близько 2:00, на подвір'ї голови Підгайцівської громади Юрія Семенюка у селі Крупа Луцького району загорівся позашляховик Toyota Land Cruiser, який належить його дочці.

За словами Юрія Семенюка, автомобіль стояв на території подвір’я біля будинку. Вогонь першим побачив сусід, який і повідомив власника.

«Дивно, що не спрацювала сигналізація», – додав він.

Новенький «крузак» 2021 року випуску голова тергромади придбав для своєї доньки, зареєстрована вона відповідно також на Ольгу Семенюк.

Юрій Семенюк вважає, що це було комусь вигідно. Ба більше, навіть має власні версії того, хто б міг вчинити підпал. 

«Ну не знаю, хто це, нехай розбираються. У 2019 році спалили машини і екскаватори, а то вже четверта, виходить. І напад був на мене. Ото воно все з 2019 року і почалося, різні такі справи незрозумілі. Всі ті самі, я так думаю. Але все одно, поліція нічого не знайде, ми то вже це знаємо», – переконаний голова тергромади.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів