Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 26 вересня 2021, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про зміну схеми руху

У Луцьку на кільці поблизу розважального центру «Промінь» невдовзі буде нова схема дорожнього руху. За попередньою інформацією, дорожній рух буде змінений відповідно до нанесення нової дорожньої розмітки.

Громадська організація «Просторовий рух» вирішила створити відеопояснення нової схеми руху ділянками доріг, пов'язаних із цим кільцем.

У відео наочно роз'яснюють, як варто їхати з вулиці Винниченка, проспекту Василя Мойсея, проспекту Президента Грушевського, вулиці Стрілецької та вулиці Яровиця.

Про хамовитого патрульного

Через прохання патрульного взяти законний вихідний начальник відділу патрульної поліції Ковеля Тарас Михалко влаштував справжній скандал – з криками, лайкою і погрозами. Бажання відпочити після чергування керівник вважає «наглістю».

«Я вам закручу тут так, бля*ь, що х*й вийдете на вулицю», – попередив Тарас Михалко тих, хто намагатиметься й надалі заговорити про вихідний.

Зі слів патрульних, графік роботи відповідальних по відділу начальник складає, як йому заманеться. Після такого чергування передбачено один день відсипний і ще один вихідний. Насправді ж цього нема – деякі працівники, нарікають патрульні, вже роками цілодобово працюють винятково в суботу чи неділю.

Натомість себе і свого кума Олександра Вовченка, колишнього начальника управління патрульної поліції у Волинській області, Тарас Михалик ставить відповідальним значно рідше.

Про вакансії у McDonald's

У ресторан швидкого харчування McDonald's у Луцьку й досі шукають працівників.

Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповів директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Він зазначив, що зі слів директора закладу, тут постійно є потреба в працівниках обслуговуючого персоналу. 

"Є і плинність кадрів, і не до кінця укомплектований штат. Хтось звільняється, бо очікував одного від роботи, а виявилося, що працювати не так просто. Отож, усі, хто хоче долучитися до команди McDonald's, можуть подавати свої резюме" – зазначив Роман Романюк.

Скільки працівників потребує заклад, не повідомляють.

Про «жовту» зону

З 23 вересня у Волинській області запроваджується «жовта» зона карантинних обмежень у зв'язку із пандемією COVID-19. Всі заклади освіти в Україні, у яких вакциновані менш як 80% працівників, перейдуть на дистанційну форму навчання або ж взагалі будуть закриті.

Начальниця управління освіти Волинської обласної державної адміністрації Людмила Плахотна у коментарі ІА «Конкурент» зазначила, що на цей час державна комісія не ухвалила відповідного протоколу. Тож на разі не відомо, яким чином буде організовуватися навчання у закладах середньої освіти.

«Я вчора була у міністерстві. Міністр (освіти – ред.) наполягає на дистанційному (навчанні – ред.). Міністерство охорони здоров'я наполягає на закритті закладів взагалі», – зазначила Людмила Плахотна. 

Такі ж обмеження поширюються і на заклади вищої освіти. Як повідомив у коментарі ІА «Конкурент» ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, його виш не переходитиме на дистанційну форму навчання. 

«У нас все добре, ми працювали і працюємо», – зазначив Анатолій Цьось та додав, що кількість вакцинованих працівників закладу відповідає встановленим вимогам.

Не досягнув, але наближається до позначки у 80% вакцинованих працівників Луцький національний технічний університет. Про це в коментарі ІА «Конкурент» повідомила ректорка ЛНТУ Ірина Вахович.

«Ми чекаємо подальших інструкцій, як нам діяти в даному випадку. Звісно, активізуємо процес вакцинації і наближаємося до необхідних показників. Але більш точної відповіді на даний час я вам дати не можу», – зазначила Ірина Вахович.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів