Поділитись:

У ДТП під Луцьком загинув адвокат, родичів якого у 2005 році знищив «друг сім'ї» (фото)

П'ятниця, 24 вересня 2021, 12:53

У страшній аварії під Луцьком загинув луцький адвокат, директор юридичної компанії «Альтер-его» Роман Довжик.

Про це повідомила «Газета Волинь» з посиланням на власні джерела.

Нагадаємо, 23 вересня, на автодорозі у селі Сирники Луцького району автомобіль Volkswagen Passat врізався у вантажівку MAN TGX з причепом. Внаслідок ДТП водій легковика – 34-річний лучанин – загинув на місці.

Журналісти з'ясували ім'я загиблого – Роман Довжик.

Про родину  Довжиків, яка мешкала у селі Пнівне Камінь-Каширського району, у 2006 році говорила вся Україна, адже 28 грудня 2005 року сім’я таємниче зникла.


Родина Довжиків

30 травня 2006 року поблизу сусіднього із Пнівним села Волиця пес розрив землю, а його господар побачив труп чоловіка з вогнепальними пораненнями. Це був Степан Довжик (батько Романа Довжика). 20 червня приблизно за 27 кілометрів від могили батька, в урочищі Грива єгер викопав тіло 16-річного Андрія. А 6 липня підозрюваний у скоєнні убивства друг і кум родини Довжиків Володимир Мисковець показав правоохоронцям місце захоронення ще одного сина родини Ігоря – у лісі під Ківерцями, і могилу дружини Ганни неподалік села Сваловичі Любешівського району. Згодом убивця видав і місце, де сховав зброю – два пістолети марок ТТ і Walter.

12 вересня Апеляційний суд Волинської області засудив 44-річного громадянина Росії Володимира Мисковця до довічного ув’язнення.


Володимир Мисковець в залі суду

Степан Довжик зі своїм убивцею дружив із дитинства. Причиною розправи стали гроші – зловмисник заборгував товаришеві 286 тисяч доларів.

«Убивав членів родини поодинці протягом 9 днів з пістолетів ТТ і Walter з глушником, які контрабандою завіз із Росії. Потім закопав трупи в лісі», – свідчив у суді Володимир Мисковець.

Коли сім’я зникла, сусіди думали, що родина втекла за кордон, бо Степан Довжик мав проблеми з законом. Спочатку він працював начальником МРЕВ у Камені-Каширському, потім – заступником начальника ВДАІ Хмельницької області. Пішов на пенсію, бо проти нього порушили кримінальну справу за незаконне розмитнення авто (так звана справа «волинського автоклондайку»). Колишній міліціонер перевіз сім’ю до Пнівного.

Тоді сиротою залишився 18-річний Роман – студент Харківської юридичної академії, який якраз був на навчанні.

23 вересня не стало і його. У нього залишилася дружина і маленька донька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів