Поділитись:

«Жовта» зона: як працюватимуть школи і вузи на Волині

Середа, 22 вересня 2021, 10:29
«Жовта» зона: як працюватимуть школи і вузи на Волині

З 00:00 годин 23 вересня у Волинській області запроваджується «жовта» зона карантинних обмежень у зв'язку із пандемією COVID-19. Всі заклади освіти в Україні, у яких провакциновано менше 80% працівників, перейдуть на дистанційну форму навчання або ж взагалі будуть закриті.

Про це повідомив під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  21 вересня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Начальниця управіння освіти Волинської обласної державної адміністрації Людмила Плахотна у коментарі ІА Конкурент зазначила, що на даний час державна комісія не ухвалила відповідного протоколу. Тож на разі не відомо, яким чином буде організовуватися навчання у закладах середньої освіти.

«Я вчора була у міністерстві. Міністр (освіти – ред.) наполягає на дистанційному (навчанні – ред.). Міністерство охорони здоров'я наполягає на закритті закладів взагалі», – зазначила Людмила Плахотна. 

Такі ж обмеження поширюються і на заклади вищої освіти. Як повідомив у коментарі ІА «Конкурент» ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, його вуз не переходиме на дистанційну форму навчання. 

«У нас все добре, ми працювали і працюємо», – зазначив Анатолій Цьось, та додав, що кількість вакцинованих працівників закладу відповідає встановленим вимогам.

Не досягнув, але наближається до позначки у 80% вакцинованих працівників Луцький національний технічний університет. Про це в коментарі ІА Конкурент повідомила ректорка ЛНТУ Ірина Вахович

«Ми чекаємо подальших інструкцій, як нам діяти в даному випадку. Звісно, активізуємо процес вакцинації і наближаємося до необхідних показників. Але більш точної відповіді на даний час я вам дати не можу», – зазначила Ірина Вахович.

Остаточне рішення про повне закриття чи переведення на дистанційну форму навчання навчальних закладів, у яких менше 80% працівників пройшли вакцинацію, ухвалять до кінця дня 22 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів