Поділитись:

Це булінг щодо мене, – вчителька луцької гімназії про конфлікт з учнем

П'ятниця, 30 квітня 2021, 11:10

Вчителька музичного мистецтва Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького, яку звинувачують у некоректній поведінці, вважає цей факт булінгом щодо неї як педагога.

Про це вона повідомила в коментарі ІА "Конкурент".

Зі слів вчительки музики Наталії Дуб'юк, конфліктна ситуація виникла після уроку музичного мистецтва в 4-Б класі в п'ятницю, 23 квітня. На уроці вивчали нову тему, опрацьовували матеріал.

Один із учнів, Дмитро, самовільно пересідав зі свого місця на інші, навіть на іншому ряду. Педагог робила йому зауваження, просила сісти за свою парту, особливо не акцентуючи увагу на його поведінці. Проте школяр не реагував.

"Ніякими словами, не припустимими в лексиконі вчителя, я не називала його", – запевнила вона.

Наталія Дуб'юк зауважила, що учень порушує поведінку на уроках систематично. Така поведінка Дмитра не дозволяє проводити урок мистецтва як заплановано, оскільки він відволікає учнів своїми діями, на що, відповідно, необхідна реакція вчителя.

Щодо неприпустимої поведінки педагог інформувала і вчителя-класовода, і батьків, записуючи зауваження в щоденник. Проте учень і надалі порушував дисциліну.

"Вважаю поведінку учня 4-Б класу на уроці музичного мистецтва та ставлення батьків до цього фактом булінгу щодо мене як до учителя", – резюмувала вона.

Наталія Дуб'юк повідомила, що наразі готує письмове пояснення ситуації. За 27 років стажу роботи вона не мала жодної догани.

"Сьогодні дітей виховувати "не модно". Можна учителя змусити поставити правильну оцінку, а коли приніс зауваження додому, то повірити виправданням сина, а не учителя. А як провести урок після такого "вихованця"? Учень не реагує на зауваження учителя, бо знає, що за ним горою стоять батьки. Як учитель я зреагувала на поведінку учня. Ніякими словами, не допустимими в лексиконі вчителя, Дмитра не називала", – додала Наталія Дуб'юк.

Нагадаємо: батьки звинувачують вчителя музики Луцької гімназії №4 ім. Модеста Левицького у булінгу та некоректній поведінці. До видання «Інсайдер Медіа» звернулася мама одного з учнів школи. Жінка розповіла, що її син, учень 4-Б класу, потерпає від психологічного насилля, який чинить вчителька музики. Декілька батьків учнів звернулися до адміністрації школи з відповідними заявами і вимагають, аби директор відреагував на це. Директор гімназії  Олександр Мишковець вважає, що передчасних висновків робити не варто, тому зараз у навчальному закладі триває розгляд цієї справи – відбудеться засідання комісії, яка й оголосить результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів