Поділитись:

У школах Луцької тергромади хочуть впровадити уроки християнської етики

Середа, 31 березня 2021, 10:31
У школах Луцької тергромади хочуть впровадити уроки християнської етики

У закладах освіти Луцької міської територіальної громади планують запровадити викладання факультативних занять з християнської етики.

Це обговорювали 30 березня представники влади, національної поліції, духовенства, керівники закладів освіти Луцька, – повідомили в пресслужбі Луцької міської ради. 

Діти духовно бідніють і активно долучаються до соціальних мереж, відтак вирішили посилити роботи з пропаганди здорового способу життя, подолання шкідливих звичок, запобігання проявів булінгу в учнівському середовищі.

Шкільна дисципліна має бути позаконфесійною, адже йдеться щонайперше про духовний розвиток дитини. Крім того, такі години морального спілкування допоможуть подолати інформаційний вірус, який атакує голови та серця молодого покоління. 

"Звісно, що у батьків двояке ставлення до таких курсів, але наголошую: важливо, аби наша батьківська громадськість, яка активно включається до процесу освітнього процесу, зрозуміла, що не йдеться конкретно про якесь одне віросповідування, а тільки ставиться акцент на моральних засадах", – пояснила очільниця управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко. 

Зустріч відбувалася за ініціативи Луцького міського голови Ігоря Поліщука. 

Уже з наступного навчального року можуть запровадити нові години духовно-морального спілкування, програму має розробити спеціально створена робоча група, адже діти мають отримувати підтримку й розуміння від батьків й професіоналів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів