Поділитись:

"А що далі? Принц+принц?!": луцькі депутати годину обговорювали дитячу книжку

Середа, 24 лютого 2021, 17:05
«А що далі? Принц+принц?!»: луцькі депутати годину обговорювали дитячу книжку

Депутати Луцькради просять прем'єр-міністра невідкладно вилучити зі шкільних бібліотек всі примірники скандальної книги-коміксу "Принцеса+принцеса: довго і щасливо". 

За відповідне звернення депутатська більшість проголосувала на черговій сесії у середу, 24 лютого. 

Дискусія у сесійній залі була палкою. Зокрема, депутат Роман Кравчук, як батько двох доньок, вважає, що ця дитяча книга руйнує інститут сім'ї. 

"У книзі зображені стосунки між дівчатами, які закінчуються весіллям. Ця книга повинна бути вилучена з бібліотек області та країни. Ми не дозволимо ЛГБТ-спільнотам руйнувати українські сім’ї", – емоційно виступив депутат. 

Його підтримали Євген Ткачук та Алла Жупанюк

Зокрема, Алла Жупанюк заявила, що Україні, як християнській країні, необхідно створити програму, яка забороняє популяризацію теми одностатевих стосунків на державному рівні. А Євген Ткачук з жахом уявляв наслідки, до яких може привести читання дитячого коміксу. 

"Спочатку принцеса плюс принцеса. А потім що буде? Принц плюс принц? Ламаються душі нашого покоління. Є якісь відхилення в людей – хай живуть своїм життям. Залиште в спокої наші традиційні речі", – обурювався депутат. 

Колегам протистояла депутатка Алла Доманська. Вона нагадала, що книгу вже встигли проінспектувати спеціалісти до того, як вона потрапила на полиці шкільних бібліотек. 

"Я вважаю, що наявність цієї книжки в бібліотеках жодним чином не порушує права та свободи людей. А забираючи її, ми порушуємо права і свободи авторів та людей, причетних до її створення. Я прочитала цю книжку вчора ввечері. Там немає жодного нав’язування певної ідеології. Навпаки, ця книжка позитивно може вплинути на світогляд дитини в плані сприйняття іншості в питанні життєвого вибору людей", – говорила вона.

Тривожні тенденції у формуванні свідомості підлітків озвучили і медики. Зокрема, директорка міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська розповіла, що її підлеглі раніше працювали з дітьми у рамках консультаційного центру. І хоч через реформування центру більше немає, підлітки все ще приходять за відповідями. Останні три роки, за її словами, топовим питанням є тема одностатевих відносин. 

"Цим цікавляться навіть діти 12-13 років, у яких ще немає жодного досвіду статевих відносин. І добре, коли дитина потрапить на консультацію до фахівця. А якщо до однолітків? І отримає ту відповідь, яка суперечить цінностям інституту сім’ї?" – риторично запитує медик.

Наприкінці слово взяв міський голова. Він зауважив, що проблему слід розглядати у ширшому контексті – в контексті демографічної кризи. 

"Ми бачимо, як скорочується кількість шлюбів в Україні і збільшується кількість розлучень. Сумною є й демографічна статистика, ми маємо кризові процеси в інституті сім’ї. Також серйозні наслідки має й еміграція. Цього не буде видно завтра, однак буде видно через 5-10 років. На мою думку, окрім певних господарських питань, ми повинні займатися популяризацією інституту сім’ї. Але за кошти з бюджету не повинні закуплятися книги, які пропагують одностатеві стосунки. Все починається з маленьких кроків. Не треба читати текст. Все зрозуміло із назви книги. Луцьк – це християнське місто. І більшість лучан є християнами. У Біблії немає жодної згадки про те, що чоловік має любити чоловіка, а жінка жінку", – підсумував мер.

27 депутатів Луцькради підтримали звернення з вимогою невідкладно вилучити усі примірники книги з дитячих та шкільних бібліотек як такої, що підриває засади суспільної моралі, суперечить Конституції України та чинному законодавству України. 

Нагадаємо, раніше схоже звернення направили до прем'єра депутати Волинської обласної ради

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024