Поділитись:

Філарет заявив, що причина коронавірусу – одностатеві шлюби

Неділя, 22 березня 2020, 18:02
Філарет заявив, що причина коронавірусу – одностатеві шлюби

Почесний патріарх ПЦУ Філарет вважає, що однією з основних причин пандемії коронавірусу є одностатеві шлюби.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі "4esno з Ташею Трофимовою" на 4 каналі, – повідомляє Українська правда.

"Епідемія – це є покарання Боже за гріхи людей. А ми думаємо, як визволитися від цієї епідемії, і правильно роблять уряди всіх держав, в тому числі нашої, що вживають заходи застереження. Але причина коронавірусу – це гріховність людства. В чому особливість гріха полягає? Відкрито добро не захищають, а захищають зло, і не тільки захищають, а його розповсюджують. Я маю на увазі насамперед одностатеві шлюби", – зазначив він.

На питання, яких заходів особисто він вживає для захисту від коронавірусу, Філарет відповів, що забезпечує свою безпеку вірою.

"Вірю, що Господь не допустить, щоб я захворів, тому що я повинен служити церкві", – сказав він.

Зі слів патріарха, церква вживає рекомендованих урядом заходів проти розповсюдження коронавірусу, в тому числі не рекомендує цілувати ікони і хрест. Однак про заборону причастя не йдеться.

"А заборонити таїнство причастя ми не можемо. Бо зараз навколо цього іде дискусія, чи можна причащатися з однієї ложечки. Я ставлю питання: ви вірите, що це є кров Ісуса Христа і тіло Христове? Якщо ви не вірите, то ви не причащаєтесь. А якщо ви вірите, що це є тіло, реальне тіло Христове і Його кров, то хіба від Христа, від Його тіла і крові можна отримати ці віруси? Неможливо, тому що тіло і кров є життям, і від життя ви не можете отримати хворобу. А хто не вірить в це, нехай не причащається. А хто вірить, той ніколи не захворіє. І ніхто ніколи в історії від причастя тіла і крові не захворював і не помирав", – додав Філарет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 червня 2023
02 травня 2023
28 квітня 2023
19 листопада 2022
29 квітня 2022
27 березня 2022
01 лютого 2022
31 січня 2022
19:56
22 січня 2022
18 січня 2022