Поділитись:

«Ми дичавіємо», – митрополит Михаїл закликає людей спілкуватися віч-на-віч

П'ятниця, 12 лютого 2021, 16:30
«Ми дичавіємо», – митрополит Михаїл закликає людей спілкуватися віч-на-віч

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликав людей більше уваги приділяти одне одному, а не соцмережам. 

Такою була його проповідь у неділю, 7 лютого. Її опублікували на сторінці Волинської єпархії ПЦУ у фейсбуці. 

«Через надмірне захоплення технічними засобами зв’язку ми перестали лазити до наших любимих через вікно. Яке вікно?! Сьогодні з хати не виходить: есемеску надіслав. А женишся як? Через телефон? А дітей як будем народжувати? Телефон? А цілувати як будеш? Смайликом? Це відсутність соціалізації, спілкування (а по-церковному скажем – «богоподібнення»), коли ти не спілкуєшся «лицем до лиця», – наголосив владика. 

Митрополит зауважив, що часто проблеми чи непорозуміння в людей – через брак спілкування. 

«Як зараз дітей кормлять? Це я, що називається, – в шоці! Кашу поставила і телефон. І от воно кашу з телефоном – їсть. Бо в інший спосіб воно не їсть. Правда?.. Чому ви з ними не розмовляєте? Ви паралельно сидите, слідкуєте у такий же самий телефон... Ми дичавієм. Ми не стаєм християнами по своїй суті, по наповненню, по змісту… Лише по формі. А треба, щоби в процесі бесіди, були ви – не телефон! – з дітьми, з внуками. Ви ж хочете бути щасливими, хочете, щоб до вас приїхали, хочете, щоб з вами розмовляли. А ви розмовляєте з кимось, ви цього вчите їх? Чому в тебе нема контакту з дітьми? А ти з ними розмовляв?» – зазначив Михаїл. 

Митрополит зауважив, що дитину треба виховувати, як гласить українське прислів’я: поки вона вміщається поперек лавки. 

«Коли вона по планшеті пальцем водить – вже пізно. В неї вже бабця – планшет. Бабці не треба, потрібна бабина пенсія. Бабця нащо? Щоб купила новий телефон. Оце що домагається диявол, запускаючи різні програми через своїх служників, як і коронавірус», – розповів Михаїл. 

Владика закликав спілкуватися з людьми лицем до лиця, а не через технічні засоби. А також приходити до храмів, аби спілкуватися із Богом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів