Поділитись:

"В школах не буде обов’язкового предмета «Християнська етика». Буде просто «Етика»", -Шкарлет

П'ятниця, 12 лютого 2021, 06:31

Сергій Шкарлет, міністр освіти та науки, спростував інформацію про те, ніби його відомство запропонувало внести до шкільної програми обов’язковий предмет «Християнська етика».

Раніше можливість введення такого предмету викликала гострі дискусії, - пише "Бабель"

«Це неправда. Це такий самий фейк, як і те, що діти не потраплять до 10—11 класів. Є дисципліна «Етика», в типовій освітній програмі вона зазначена. А викладач або школа на основі типової освітньої програми може формувати різні варіанти цієї «Етики», — сказав міністр.

За словами Шкарлета, школи самі будуть формувати програму в контексті цього предмета.

Раніше про перспективи впровадження з 1 вересня 2021 року предмета «Християнська етика» розповідав голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

«Наша позиція — невтручання, рішення про запровадження «Християнської етики» — виключно на рівні автономії шкіл. Якщо школа хоче вводити цей предмет і цього потребує громада — хай вводить, не хоче – не вводить. Не бачу жодних проблем», — сказав Бабак.

За його словами, Міністерство освіти та науки отримує листи щодо цього предмета вже півтора року — одні вважають, що він необхідний, інші — що неприпустимий. Тоді ж Шкарлет зазначив, що питання морально-духовного виховання обговорюють на Всеукраїнській раді церков, де представники всіх конфесій висловилися за такий напрямок предмета «Етика».

Зокрема за необхідність введення «християнської етики» виступала організація протестантських церков «Всеукраїнський собор», посилаючись на пропозицію МОН щодо предмета «Етика / курси морального спрямування». Відповідний допис на сторінці у Facebook зібрав понад 8 тис. поширень.

Ця ж організація поширює конспірологічні теорії, наприклад про те, що Європейський суд з прав людини може змусити Україну запровадити одностатеві шлюби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів