Поділитись:

Волинські церкви занепокоєні кількістю уроків християнської етики в школах

П'ятниця, 09 жовтня 2020, 19:31

Священник Андрій Ротченков із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла взяв участь у науково-практичній конференції «Аксіологічний аспект гуманітарної парадигми освітнього середовища НУШ» (Нової української школи).

На заході були присутні члени координаційної робочої групи представників Волинської ради церков та освіти, викладачі курсів духовно-морального спрямування у закладах загальної середньої освіти, – повідомляє Волинська єпархія ПЦУ. 

Робота розпочалась із доповіді професора Національного університету «Острозька академія» Василя Жуковського, який розповів про загрозу для викладання основ християнської етики в школах.

Учасники заходу зауважили: цей предмет у поточному навчальному році вивчають на 7 тисяч учнів менше, ніж у попередньому, не мають змоги вивчати діти молодших класів.

Присутні обговорили подальші дії для вирішення проблеми. Зокрема, запропоновано скликати на круглий стіл журналістів Волині для її висвітлення, посилити співпрацю церкви з органами влади та навчальними закладами. Важлива співпраця духовенства з освітянами, зокрема, директорами шкіл, із батьками: їм необхідно доносити важливість цієї дисципліни, адже прищеплення духовності не повинно бути справою тільки сім’ї й церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів