Поділитись:

Без булінгу, без списування і зі справедливими оцінками: якою має бути якісна школа

Середа, 07 квітня 2021, 17:43
Без булінгу, без списування і зі справедливими оцінками: якою має бути якісна школа

На Волині запустили інформаційну кампанію про систему забезпечення якості освіти в українських школах.

Якісною школу роблять насамперед діти і вчителі, об’єднані спільними цінностями та прагненням до розвитку. А вже потім – стіни і красиві парти, – зауважили в управлінні Державної служби якості освіти у Волинській області.

"У школі важливий мікроклімат, де кожен відчуває власну гідність та ставиться з повагою до інших. У якісній школі немає сварок, принижень та булінгу, а середовище формується на основі цінностей – у ціннісному середовищі учні не списують, не ігнорують домашні завдання, вміють оцінити свої можливості, відповідально ставляться до навчання, а вчителі відзначають успіхи, коли діти здійснюють прогрес у навчанні. Освітнє середовище якісної школи формує мотивацію дитини щодня йти до школи та досягати результатів у навчанні. При цьому комфортне для дитини середовище не обов’язково має бути красивим. Ламбрекени на вікнах або стенди на стінах не роблять дітей щасливішими. Склянки не будуть чистими, якщо діти їх використовують для фарб, а стіна класу – чистою/ідеальною, якщо на неї діти чіпляють малюнки", – йдеться у повідомленні. 

В межах інформаційної кампанії про систему забезпечення якості освіти вукраїнських школах Державною службою якості освіти України створено анімовані відеоролики про те, що таке якісна школа та система забезпечення якості освіти, впровадженням якої займається служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів