Поділитись:

Україна візьме кредит на ремонт і обладнання для вишів

П'ятниця, 02 квітня 2021, 07:21

Українські університети зможуть отримати 200 млн доларів кредитних коштів на розвиток від Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомили в Міністерстві фінансів України, коментуючи завершення переговорів щодо проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів», - пише "Освіта.ua".

За інформацією Мінфіну, проєктом передбачається підписання кредитної угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку на суму 200 млн доларів США, які планується спрямувати на розвиток української сфери вищої освіти.

Зокрема, угодою передбачається відбір закладів вищої освіти, для яких буде профінансовано закупівлю сучасного обладнання, створення лабораторій для студентів та науковців, а також проведення ремонтних робіт для підвищення ефективності освітнього простору в університеті.

Окрім того, за кредитні кошти відбудеться закупівля комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення для підвищення інформатизації в університетах та забезпечення високого рівня навчання, в тому числі і дистанційно.

«Якість вищої освіти та рівень освіти населення в цілому є пріоритетом для держави, а тому співпраця з міжнародно фінансовими організаціями у цьому напрямку є дуже важливою», – зазначили у Міністерстві фінансів, коментуючи можливість отримання кредиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів