Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 3 лютого

Середа, 03 лютого 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 3 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів ТОП найцікавіших та найважливіших новин Луцька за середу, 3 лютого.

Про те, як влада хоче відучити лучан платити готівкою у транспорті

Понад рік тому в Луцьку впровадили оплату проїзду в громадському транспорті електронними квитками. Послугу надає підприємство «Сіті Кард». Проте ситуація з контролем за оплатою проїзду має багато недоліків. Досі в громадському транспорті велика частка пасажирів користується готівкою.

Депутат від Громадянського руху «СВІДОМІ» Михайло Наход переконаний: аби пасажири платили безготівково, потрібно їх заохочувати, а не штрафувати. 

«Якщо платиться карткою "Сіті Кард" 6 гривень, як є зараз, то, якщо ти хочеш заплатити готівкою – то ти платиш 8 гривень», – пояснив депутат.

Подробиці – за посиланням.

До речі, сьогодні стало відомо про скандал, якого могло б і не бути: водій маршрутки № 10 не захотів безкоштовно везти матір воїна, загиблого на Донбасі. Мер Ігор Поліщук навіть заявив, що хоче, аби водія звільнили. Директор підприємства уже вибачився перед матір'ю загиблого бійця, а водія від роботи відсторонили.

Так от, якби жінка оплатила проїзд безготівково, пільговою карткою, яка дає право на безкоштовний проїзд, ніякого скандалу не сталося б. Питання: чому в неї немає такої картки?

Про те, що лучани платитимуть за тепло цілий рік

У Луцьку запровадили двоставковий тариф на централізовані тепло- та водопостачання. Це означає, що суми в платіжках лучан розіб’ють на цілий рік.

Влада запевняє: це зробили для того, аби зменшити розмір плати за комуналку під час опалювального сезону і перенести її частину у неопалювальний період.

Журналісти ІА «Конкурент» спробували розібратися, як працюватиме чергове покращення. Детальніше – у нашому матеріалі.

Про те, що на Волині СБУ викрила на корупції адвоката

Адвокат вимагав у свого підзахисного 400 доларів, які нібито призначалися судді за «вирішення питання». Правоохоронці затримали захисника «на гарячому» під час отримання усієї суми хабаря.

Пізніше стало відомо ім'я хабарника – Віктор Шостак. Саме цей адвокат свого часу захищав вбивцю 16-річної дівчини з Нововолинська. Більше – тут.

Слідчі дії тривають. Чекаємо заяви від Ради адвокатів Волинської області. Пам'ятаєте, як вони стали на захист колеги, в якої знайшли наркотики?

Про те, що робить Луцьк зі своїм сміттям

Щороку на звалище з Луцька їде майже 90 мільйонів кілограмів твердих побутових відходів. Уявити масштаби продукування сміття у Луцьку дуже важко, а порівняти з чимось конкретним – і поготів. Якщо використовувати загальноприйняті порівняння, то щороку на звалищі у невеликому селі Брище під Луцьком мали би оселятися двадцять дві з половиною тисячі індійських слонів або шість сотень особливо вгодованих синіх китів. 

Журналісти ІА «Конкурент» розпочинають серію матеріалів про луцьке сміття, аби розповісти читачам, що відбувається із нашим непотребом та чи достатньо місто робить для того, аби в ньому не потонути. 

Вийшло дуже цікаво, яскраво, інформативно, зі зрозумілою інфографікою і атмосферними фото. Просто перейдіть за посиланням і переконайтеся.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів