Поділитись:

«Луцький терорист» Кривош хоче, щоб Зеленського допитали як свідка

Вівторок, 02 лютого 2021, 14:01
«Луцький терорист» Кривош хоче, щоб Зеленського допитали як свідка

«Луцький терорист» Максим Кривош хоче, аби президента України Володимира Зеленського допитали як свідка в його справі.

Про це він заявив у Луцькому міськрайонному суді у вівторок, 2 лютого, – повідомляє Перший.

Максиму Кривошу, який 21 липня минулого року захопив автобус з заручниками у центрі Луцька, продовжили термін утримання в СІЗО на 2 місяці. Слідчий в особливих справах управління СБУ у Волинській області Іван Ляшук пояснив це тим, що Кривоша не можна поки випускати на волю, інакше він зможе впливати на учасників провадження.

Суддя Андрій Сівчук погодився продовжити термін тримання під вартою на 60 діб. Слідство фактично завершене, але 13 січня матеріали передали на ознайомлення потерпілим (їх у справі 19). Зі слів слідчого, їм потрібно щонайменше 2 місяці на ознайомлення з документами.

Сам Максим Кривош проти тримання під вартою. Він заявив, що його пора звільняти. Також Кривош подав клопотання стороні обвинувачення, аби та долучила до справи Володимира Зеленського як свідка.

«Я вважаю, що слідство проводиться упереджено. Вважаю, що його потрібно допитати і долучити ці матеріали до справи», – сказав обвинувачений.

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. А в МВС прокоментували, чому зволікали зі штурмом. В Офісі Президента також розповіли, що терорист перебував під прицілом понад 20 снайперів. 

Максиму Кривошу, якого обвинувачують, зокрема, у захопленні заручників та скоєнні терористичного акту, обрали міру запобіжного заходу. Луцький міжрайонний суд 23 липня виніс ухвалу про арешт чоловіка до винесення вироку. Згодом арешт продовжили ще на два місяці. Експрокурор Волинської області Тарас Безрукий заявив, що для Максима Кривоша, який у Луцьку захопив автобус із заручниками, не будуть просити довічного ув'язнення. 

Психіатрична експертиза визнала Максима Кривоша осудним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів