Поділитись:

У десяти школах Ківерцівської громади другий тиждень не працюють їдальні

Четвер, 28 січня 2021, 22:01
У десяти школах Ківерцівської громади другий тиждень не працюють їдальні

Десять шкіл Ківерцівської громади не забезпечені харчуванням – гарячими стравами. Зі скаргами на відсутність гарячих обідів до управління освіти облдержадміністрації звернулися батьки учнів, розповіла Суспільному керівниця управління Людмила Плахотна.

Їдальні у цих закладах освіти не працюють, бо тривають тендерні закупівлі продуктів. Їжу учні беруть із собою з дому.

Управління освіти вплинути на ситуацію не може, бо організацією харчування повинні займатися органи влади на місцях.

Як розповів голова громади Олександр Ковальчук, раніше усі 10 шкіл громади працювали за договором із підприємцем, котрий до 1 січня цього року займався постачанням продуктів у харчоблок школи та приготуванням їжі. Тепер школи самі найматимуть працівників кухні та будуть організовувати харчування. Таке рішення прийняв виконавчий комітет міської ради, гуманітарного відділу і батьків, яких долучали до обговорення.

Директорка школи в селі Муравище Ірина Козачук розповіла: рішення про розірвання договору із підприємцем належало місцевій владі, а не школі. Працівниця кухні школи Ольга Ришкевич додає: не було скарг від батьків на якість продуктів, які надавав підприємець для школи. Усього, каже, годували 50 дітей: три дні – м’ясне, один день – сардельки, один день – риба, булочки та печиво.

Зі слів директорки Ірини Козачук, всього у школі навчається 122 дитини. Їдальня тут не працює з 1 січня.

У гімназії в Ківерцях за бюджетні кошти харчують 43 дитини, розповіла директорка Людмила Кацевич. Усього тут навчається 432 учні. З її слів, упродовж цього тижня харчування не організують, тому школярі мають брати продукти з собою з дому.

Зі слів голови Олександра Ковальчука, у школах сіл Суськ та Муравище харчування відновлять із 1 лютого цього року. Каже: загалом на харчування дітей у школах з місцевого бюджету виділяється понад мільйон 370 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів