Поділитись:

До кінця року на Волині відкриють три навчальні заклади

Четвер, 23 січня 2020, 06:57
До кінця року на Волині відкриють три навчальні заклади

У Волинській області цьогоріч планують відкрити три освітніх заклади.

В рамках національної програми «Велике будівництво», яку наприкінці 2019 року презентував Уряд України, у нинішньому році мають завершити будівництво дитсадка у Ківерцівському районі, учбових приміщень школи-ліцею у Турійському та реконструкцію навчально-виховного комплексу у Ратнівському районах, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Плани відкрити до кінця року 100 шкіл, 100 садочків та стільки ж стадіонів озвучив 21 січня 2020 року під час відеоселекторної наради з головами ОДА Прем’єрміністр України Олексій Гончарук. Таке пріоритетне завдання на 2020 рік поставив Президент України Володимир Зеленський.

За словами начальниці управління освіти, науки та молоді Волинської обладержадміністрації Людмили Плахотної, цьогоріч участь в урядовій програмі візьмуть три освітні заклади, які планують здати у 2020-му році. Так, в ОДА передбачають завершення будівництва дошкільного навчального закладу на 75 місць у селі Дачне Ківерцівського району, кошторисна вартість якого становить 31, 3 мільйони гривень.

На Ратнівщині мають завершити реконструкцію навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» села Жиричі на 195 місць, вартістю 21,8 мільйонів гривень.

На фінішній прямій – будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» Турійського району, в якому навчатиметься 252 учнів.

«Є ще ряд шкіл, у яких фінансуватимуться будівельні роботи, бо як відомо, за рік школу збудувати – не реально», – зазначає Людмила Плахотна.

Разом з тим, очікуються надходження субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, які уряд рекомендує використати для створення нового освітнього середовища у новозбудованих школах, що відкриватимуться до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів