Поділитись:

У селі на Волині через негоду діти не можуть добратись до школи

Середа, 27 січня 2021, 22:18

фото "Суспільного"

Через негоду діти з села Роговичі Локачинської громади вже другий день пропускають навчання в школі. Через замети снігу на дорогах до них не приїжджає шкільний автобус.

Про це повідомляє "Суспільне".

Напередодні, 26 січня, автобус із 12 дітьми застряг у полі. Машину діставали рятувальники, а діти до навчального закладу так і не дісталися.

"Сіли діти в автобус, через 30 хвилин дочка дзвонить до мами, що застрягли в Роговичах. Їхали дітей самі забирати, - каже батько однієї зі школярок Юрій Бойко.

У Роговичах вісім дітей шкільного віку, частина їздить у сусідні Заячиці, інші в Локачинську школу. 27 січня діти вийшли на дорогу, але повернулися додому, автобус не приїхав.

"Раніше моя дитина старша ходила туди кучугурами і так ходила два роки пішки. Добре, що автобус з'явився два роки тому є, але толку з нього!? Раз на два роки замело – не могли почистити", - каже місцева жителька Наталія Вронська. 

Як розповів староста громади Олег Трофимук, шкільний автобус за дітьми не приїхав через нерозчищені дороги.

"Раніше їх чистило наше дорожнє управління. Тепер тендер виграло підприємство "Шлях", може не справилися, але виправляють свої помилки", - каже голова.

Суспільне звернулося за коментарем до підрядника, який відповідає за дорожні роботи в негоду. Зі слів головного інженера підприємства Тараса Мирки, щоб впоратися зі снігопадом їм бракує техніки та часу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів