Поділитись:

На Волині розвалюється стара школа: батьки учнів принесли похоронні вінки (відео)

Четвер, 28 січня 2021, 12:00
На Волині розвалюється стара школа: батьки учнів принесли похоронні вінки (відео)

У селі Головне на Волині розвалюється школа. Їй вже майже 70 років. Шматки стелі летять дітям на голови, а в класах ніде розвернутися, спортзали ж ціле покоління учнів в очі не бачили.

Батьки десятиліттями просили звести нову школу, і вісім років тому їх почули. Спорудження розпочали, навіть заклали капсулу часу. Але далі фундаменту справа так і не рушила. А нещодавно повідомили, що школу будувати зовсім не будуть. Батьки відреагували емоційно – принесли під школу похоронні вікни, – повідомили в сюжеті "Вікон". 

Донедавна учні й у туалет надвір бігали, тільки на початку цього року облаштували внутрішню вбиральню. Тим часом почав руйнуватися фундамент і нової школи, яку обіцяли звести жителям Головного понад 8 років тому. Для цього знищили яблуневий сад. Днями ж селяни дізналися, що їхню школу взагалі забрали з переліку об’єктів, які зводитимуть за кошти ДФРР.  

"15 січня 2020 року Волинська облдержадміністрація ухвалила рішення змінити статус цього об'єкта. І перенести з перехідного об'єкта в новий. І з 2022 року знову починати будувати як новий обєкт, як нібито попередньо не будувалася", – розповів Микола Скопюк, директор Головненської школи. 

Деталі – в сюжеті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024