Поділитись:

Головне у Луцьку за четвер, 28 січня

Четвер, 28 січня 2021, 21:00
Головне у Луцьку за четвер, 28 січня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» спеціально для наших читачів ще раз прогорнула стрічку новин і відібрала інформацію про найцікавіші та найважливіші події в Луцьку, про які ми писали у четвер, 28 січня.

Про смерть відомих серед лучан лікаря і викладача

28 січня пішов з життя відомий лікар-хірург-імплантолог, вчитель та наставник для багатьох лікарів Матюшенко Віталій Васильович. Прощатимуться із Віталієм Матюшенком у Свято-Феодосівському храмі (навпроти кондитерської фабрики) о 19:00 год. Похорон відбудеться 29 січня о 12:00. Більше – за посиланням.

Також сьогодні стало відомо про смерть завідувача кафедри, професора, доктора історичних наук Ярослава Шабали. Більше про нього – тут.

Про те, що на Волині принесли похоронні вінки до школи, яка руйнується

У селі Головне на Волині розвалюється школа. Їй вже майже 70 років. Шматки стелі летять дітям на голови, а в класах ніде розвернутися, спортзали ж ціле покоління учнів в очі не бачили.

Батьки десятиліттями просили звести нову школу, і вісім років тому їх почули. Спорудження розпочали, навіть заклали капсулу часу. Але далі фундаменту справа так і не рушила. А нещодавно повідомили, що школу будувати зовсім не будуть. Батьки відреагували емоційно – принесли під школу похоронні вінки.

Подробиці – за посиланням.

Про те, що у Луцьку шукають свідків ДТП

У Луцьку біля ТЦ «Гостинець» сталася дорожньо-транспортна пригода за участі двох легковиків.

Винуватець з місця автопригоди втік. Відтак шукають свідків аварії. Більше – тут.

Про перекриття траси біля Копачівки

Рух транспорту автодорогою загального користування державного значення М-19 Доманове   (на  м. Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м. Бухарест) поблизу села Копачівка (на ділянці від км 127+250 до км 128+100) перекривали на декілька годин через монтажні роботи.

Служба автомобільних доріг у Волинській області пояснила, що на автошляху М-19 встановлювали елемент системи зважування в русі, яка призначена для захисту дорожнього покриття  від руйнування вантажівками.

Система зважування в русі WiM – це розумна система збирання інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами: дату та час проїзду, температуру навколишнього повітря та дорожнього покриття, смугу та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри, відстань між осями, загальну масу та її розподіл по осях. Подробиці – за посиланням.

Про те, що і за скільки можна купити з автоматичною коробкою передач на Луцькому автобазарі

Купити авто і не прогоріти. Виявляється, таке формулювання питання стосується не лише марки машини, її року випуску, а й – коробки передач.  

Але яка з них краще: механічна чи автоматизована? Та, зрештою, на які підтипи поділяється остання? Що з цього приводу радять експерти, а що думають рядові покупці? 

Тонкощі, нюанси та переваги механіки, автомата, варіатора та робота на луцькому авторинку дізнавалися журналісти ІА «Конкурент». Детальніше – у нашому матеріалі.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів