Поділитись:

На волинському автошляху встановлюють сучасний комплекс WiM (фото)

Четвер, 28 січня 2021, 17:50

У Волинській області на автошляху М-19 встановлюють систему зважування в русі, яка призначена для захисту дорожнього покриття  від руйнування вантажівками.

Про це повідомили на сторінці «Служба автомобільних доріг у Волинській області» у фейсбуці.

У 2016-2019 роках ввели в експлуатацію 32,6 км відремонтованого міжнародного автошляху М-19 Доманове (на  м. Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м. Бухарест) у межах Волинської області, у 2020-му відновлено ще понад 40 км, продовжують його ремонтувати і цьогоріч.

Та ремонт автошляху – це лише пів справи, потому його потрібно вберегти від передчасних руйнувань, яких завдають перенавантажені транспортні засоби. 
Для цього на автодорозі М-19 поблизу села Копачівка встановлюють сучасний комплекс автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі»). Сьогодні змонтували один з елементів цієї системи – рамну опору. Саме через ці  роботи на трасі біля Копачівки перекривали рух на декілька годин.

Система зважування в русі WiM – це розумна система збирання інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами: дату та час проїзду, температуру навколишнього повітря та дорожнього покриття, смугу та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри, відстань між осями, загальну масу та її розподіл по осях.

Такий комплекс WiM вже змонтували на автошляху Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква неподалік села Заріччя.

Для захисту автошляхів державного значення області від руйнування вантажівками планують встановити ще чотири системи зважування в русі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів