Поділитись:

Луцькрада проти здорожчання доставки газу: депутати б’ють на сполох

Четвер, 17 грудня 2020, 15:00

Луцькрада виступила проти збільшення тарифу на транспортування газу на 73,5% з 1 січня 2021 року. 

Відповідне звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалили у четвер, 17 грудня, під час сесійного засідання. 

Ініціатором проєкту рішення виступила фракція "СВІДОМІ". Депутатка Алла Надточій зазначила, що це питання було винесено, оскільки до 18 грудня можна подати зауваження та пропозиції до НКРЕКП щодо зростання вартості доставки газу. Обраниця громади пояснила, що населенню доведеться платити вдвічі більше та наголосила, що сьогодні це неприпустимо. 

"Для кожної родини це обернеться тим, що доведеться платити майже у два рази більше за доставку газу і сьогодні це абсолютно недопустимо! Ми як депутати, які представляють різні політичні сили, маємо у цьому питанні продемонструвати єдність, бо це питання торкається кожного помешкання у нашій громаді, кожного нашого виборця!" – сказала вона. 

Своєю чергою лідер "СВІДОМИХ" Тарас Шкітер зауважив, що цим зверненням до державного регулятора депутати намагаються не допустити підняття тарифу для лучан:

"Можливо, наше звернення і не врахують. Але ми як депутати, представники лучан повинні зробити все, що залежить від нас, щоб бути чесними з людьми. Зараз піднімати тариф на транспортування газу на цілу гривню – неприпустимо. Тому ми маємо об’єднатися та  звернутися". 

Під час обговорення між представником "Волиньгазу" та депутатським корпусом виникла тривала дискусія. Тимчишак всіляко переконував обранців не підтримувати винесений проєкт рішення. Він зазначив, що процес ухвалення тарифу є тривалим та складним і розпочався ще в жовтні,  було проведено громадські обговорення і досі не лунало жодних зауважень від зацікавлених осіб. Разом із цим фінансовий директор додав, що ключовою складовою нового тарифу буде підвищення заробітної плати працівників компанії.

Натомість депутати запитували, яка середня зарплата працівників та керівників "Волиньгазу", на що Тимчишак відповів не повною мірою. Він зазначив, що середній заробіток робітників компанії становить близько 10 000 гривень. Заробітну плату керівництва та свою власну він озвучувати не захотів. 

Голова фракції "За майбутнє" Вікторія Майборода розкритикувала фінансиста за відмову, зазначивши, що сьогодні публічно було озвучено умови оплати праці міського голови. 

"То чому лучани, на плечі яких лягає ваш тариф, не можуть знати розміру ваших зарплат?" – запитала вона.

Разом із цим Михайло Щур запитував, якою є та буде рентабельність підприємства. Юрій Моклиця поцікавився, чи покращиться якість послуг. Валентина Малютіна уточнила, чи враховані у новому тарифі кошти на встановлення лічильників.

Окрім цього, у дискусію з Тимчишаком вступали й інші депутати, а саме: Андрій Білан, Валентин Хаймик, Андрій Маруняк, Лілія Каньовська, Микола Федік та Олександр Ніколайчук.

У підсумку звернення, яке винесла Алла Надточій, підтримали 37 депутатів із 42-х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів