Поділитись:

Маємо зробити Луцьк відкритим для бізнесу, – депутат Луцькради (відео)

Середа, 16 грудня 2020, 12:50
Маємо зробити Луцьк відкритим для бізнесу, – депутат Луцькради (відео)

Депутати Громадянського Руху "СВІДОМІ" пропонують створити в Луцькій міській раді департамент, який би займався питаннями бізнесу.

Про це в ефірі Громадського інтерактивного телебачення розповів депутат Михайло Наход.

Зі слів Михайла Находа, Громадянський Рух "СВІДОМІ" має на меті організувати більш системну роботу з бізнесом, створивши Департамент сприяння розвитку бізнесу в Луцькій міській раді. Бізнес – важлива складова, адже він наповнює бюджет, створює робочі місця. Тож це було одним із пріоритетів, які  декларувалися ще минулого року під час бюджетних слухань.

За задумом, цей департамент має об'єднати три, або навіть чотири, існуючі сьогодні департаменти. Зокрема йдеться про Департамент розвитку підприємництва, Департамент економічної політики, Управління з питань промоції міста і ще декілька підрозділів. Як розповів депутат, цей департамент мав би очолюватися людиною в статусі заступника міського голови.

"Це має бути єдина точка входу і для потенційних інвесторів, і для малого бізнесу – підприємців. Щоб людина, яка в Луцьку створює робочі місця, яка хоче розпочати бізнес, знала, що є конкретний чиновник, конкретна точка входу, де її завжди почують, візьмуть в роботу клопоти, пов'язані з відкриттям бізнесу. Фактично, це така бізнес-няня чи інвестиційна няня на місцевому рівні", – пояснив Михайло Наход.

Депутат додав, що це дозволило б людині, яка має намір розпочати бізнес, менше перейматися питаннями про те, як їй оформити документи на земельну, як підвести електроенергію та інші.

"Це перетворення міста Луцька на місто, відкрите для бізнесу, – зазначив обранець громади. – Це своєрідний ЦНАП для бізнесу... Тут ми на перше місце хотіли б поставити якісне обслуговування тих людей, які приносять гроші, створюють робочі місця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів