Поділитись:

Запускатиме супутники в космос: у США презентували найбільший у світі дрон

Субота, 05 грудня 2020, 04:10
Запускатиме супутники в космос: у США презентували найбільший у світі дрон

Американська компанія Aveum презентували найбільший у світі безпілотник Ravn X, який використовуватимуть для запуску супутників у космос.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на New Atlas.

Як зазначає видання, гігантський дрон Ravn X сягає 80 футів (24 метри) в довжину, 18 футів (5,5 метра) у висоту, має розмах крил 60 футів (18 метрів) і використовує таке ж реактивне паливо, що і звичайний літак. У компанії стверджують, що Ravn X майже не залежить від погодних умов і може працювати практично за будь-яких обставин.

Як зазначає видання, як і Rocket Lab, SpaceX, Virgin Orbit та низка інших стартапів, Aevum сподівається спростити доступ у космос за допомогою нової системи запуску, що може доправляти вантажі на орбіту з високою частотою запусків. Створений дрон має допомогти розв'язати цю проблему. Зокрема, найбільший у світі дрон може автономно злітати і приземлятися на злітно-посадкових смугах довжиною всього 1,6 кілометра і потребує лише 8000 квадратних футів (743 квадратних метри) простору в ангарі.

Ravn X має деяку подібність до системи запуску Virgin Orbit або Stratolaunch, який є найбільшим літаком у світі й також розробляється для запуску корисних навантажень в космос з повітря. Однак Ravn X не вимагає для роботи пілотів на борту, що усуває ризик для життя людей. Окрім того, повний парк автономних Ravn X буде здатний запускати корисне навантаження в космос кожні 180 хвилин.

Представники компанії повідомили, що вже підписали контракти на запуски на суму понад мільярд доларів США. Серед замовників послуг компанії присутні Космічні сили США, які використовуватимуть Ravn X для запуску місії ASLON-45, яка передбачає виведення невеликих супутників на низько навколоземну орбіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів