Поділитись:

NASA вирахувала, що в Чумацькому Шляху є 300 млн потенційно населених планет

Субота, 07 листопада 2020, 03:23
NASA вирахувала, що в Чумацькому Шляху є 300 млн потенційно населених планет

Міжнародна група вчених спільно з фахівцями з NASA вважає, що в нашій галактиці (Чумацький Шлях) може існувати до 300 млн потенційно населених планет.

Про це пише CNN, передає Бабель.

Висновки були зроблені на підставі результатів девʼятирічної місії космічного телескопа «Кеплер», який ідентифікував безліч екзопланет, і уточнення одного з параметрів рівняння Дрейка, за допомогою якого оцінюють потенційно населені планети.

У розрахунок брали камʼянисті екзопланети із приблизним радіусом Землі, які оберталися навколо зірки, схожої на Сонце. Вчені уточнили фактор населеної зони планет, включивши туди не тільки відстань від зірки, навколо якої обертається планета, але й кількість світла, яке вона отримує. Фахівці обʼєднали дані телескопа «Кеплер» з даними місії Gaia, яка вимірює кількість енергії, випромінюваної батьківською зіркою. Це і дозволило отримати приблизну кількість «населених» планет.

Потенційно населеними вчені називають планети, які мають камʼянисту поверхню, здатну утримувати воду. Найближча з таких планет знаходиться за 20 світлових років від Землі.

За оцінками NASA, в нашій галактиці знаходиться від 100 до 400 мільярдів зірок. У кожної зірки є принаймні одна планета, що говорить про існування трильйонів планет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів