Поділитись:

NASA показало, як на Юпітері зароджується шторм (фото)

Субота, 19 вересня 2020, 03:23

Учені з Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) опублікували новий знімок планети Юпітер, зроблений за допомогою космічного телескопа Hubble. На світлинах видно, як на планеті зароджується новий шторм, пише Суспільне.

Як повідомили в NASA, знімки зробили ще 25 серпня, коли планета перебувала на відстані 406 мільйонів миль від Землі (приблизно 580 мільйонів кілометрів). На фото видно як старі шторми, так і нові, які почали формуватися лише нещодавно.

Шторм у північних широтах планети на фотографії виглядає, як яскраве біле розтягнуте завихрення з двома центрами. За словами вчених, він рухається зі швидкістю 560 кілометрів за годину. Астрофізики вважають, що згодом шторм може перетворитися на велику білу пляму.

Науковці зазначили, що у південній частині планети також відбулися зміни: Велика Червона Пляма продовжує сповільнюватись, а Oval BA (червона пляма-молодша), яке розташоване під нею, змінило колір: спочатку воно сформувалося як білий шторм, потім стало червоним, потім знову білим, а нині знову почало набувати іншого забарвлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів