Поділитись:

У Луцьку лише один хворий на коронавірус голосував удома

Понеділок, 26 жовтня 2020, 06:49
У Луцьку лише один хворий на коронавірус голосував удома

У Луцьку лише одна людина із лабораторно підтвердженим COVID-19 захотіла проголосувати вдома.

Про Суспільному розповіла голова міської ТВК Марія Парфенюк.

До лучанина, який підтвердив комісії наявність коронавірусу, члени комісії поїхали у спеціальних халатах.

"Бюлетень в окрему скриньку взяли, й запакують його останнім в рукавичках, скинуть рукавички", – розповіла голова міської ТВК.

З її слів, дезінфекція бюлетенів не передбачена законом. Від рідини папір зіпсується, кварцувати бюлетені теж не будуть.

Щоб здійснити волевиявлення вдома, громадяни мали встигнути подати заяву і медичну довідку до 20-ої години 23-го жовтня. Один із тих, хто нині на самоізоляції з підтвердженим діагнозом COVID-19 – голова обласного осередку організації "Комітет виборців України" Юрій Кресак. Лучанин розповів, що проголосувати не зміг, бо про свій діагноз дізнався лише у п'ятницю.

"Непродумана процедура голосування людей, які потрапили в цю ситуацію. Так, це є порушення моїх прав виборчих, але коли доводиться обирати з-поміж виборчого права і права іншого громадянина на життя, то я обираю його право на здоров’я і життя, ніж свої виборчі права", – підкреслив голова КВУ Волині.

Нагадаємо, минулої доби на території області коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили у 213 волинян, 31 з них – лучани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024