Поділитись:

Як пережити вибори і зберегти нерви: поради

Середа, 21 жовтня 2020, 14:50
Як пережити вибори і зберегти нерви: поради

Вибори та політика – стрес для багатьох.

Ексміністр економіки Тимофій Милованов опублікував на своїй сторінці у фейсбуці поради Американської психологічної асоціації про те, як поводитися під час виборів. 

1. Невизначеність часто є стресом, і деякі люди краще справляються з невизначеністю, ніж інші. Вибори, глобальна пандемія та соціальні заворушення додають відчуття невизначеності у нашому житті. Уникайте зупинятися на речах, якими ви не можете керувати. Коли вражає невизначеність, багато людей відразу уявляють собі гірші сценарії. Позбудьтеся звички роздумувати про погані результати.

2. Зосередьтеся на тому, що ви можете контролювати. Якщо стеження за новинами, перегляд дебатів або прокрутка соціальних мереж викликають у вас стрес, обмежте споживання медіа. Дайте собі дозвіл відпочити від новин.

3. Займіться значущими активностями. Замість того, щоб зациклюватися на висвітленні новин, знайдіть заняття, яке вам справді подобається, і витратьте час на це. Займіться питаннями, які для вас є значущими. Складаючи план про те, як ви будете голосувати, наприклад, особисто, поштою або в межах дострокового голосування, ви, ймовірно, дотримаєтеся цього пункту.

4. Залишайтеся соціально зв’язаними. Гуляйте або проводьте час з друзями та родиною. Дослідження показують, що люди, у яких є принаймні один або два друзі чи члени родини, до яких слід звернутися за емоційною підтримкою в стресові періоди, як правило, справляються краще, ніж люди, які не мають такої підтримки.

5. Залишайтесь фізично активними. Фізична активність допомагає нам звільнити енергію, яку ми відчуваємо, коли відчуваємо стрес. Якщо ви думаєте, що результати виборів посилять ваше занепокоєння, займіться справами, які вам подобаються, і залишайтеся на зв'язку з соціальною підтримкою, щоб не постійно перевіряти, чи є «погані» новини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів