Поділитись:

На Волині дільниця з майже тисячею виборців – в аварійному стані (відео)

Середа, 21 жовтня 2020, 06:57
На Волині дільниця з майже тисячею виборців – в аварійному стані (відео)

Виборчу дільницю у селі Дачне на Волині розмістили у приміщенні будинку культури. Староста Прилуцького старостинського округу Валентин Арчибасов розповідає, що приміщення "осипається, сиріє і валиться".

Як пише Суспільне, на цій дільниці має голосувати 808 виборців, це – жителі сіл Дачне та Жабка. Як розповів староста округу, через незадовільний стан будівлі півтора роки тому в приміщенні припинились заняття гуртків, з’їхала бібліотека, однак виборчу дільницю не перенесли.

У приміщенні клубу чергує членкиня дільничної виборчої комісії Ніна Довга. Вона працює на дільниці 30 років.

Жінка каже: на дільниці все нормально. А як напалити, то ще й буде тепло.

"Приходили пожежники, огляд приміщення робили. Правила пожежної безпеки дали", – розповідає чергова.

Статусу аварійного приміщення дільниця немає. Староста округу звернувся до держадміністрації. Йому там пояснили, що перереєструвати виборчу дільницю – клопітно.

"Статус аварійного визначає проєктна організація, яку запросять і з якою укладуть договір, вона проведе дослідження. Отак ми з вами подивимось – ніби аварійне, але немає документів, значить воно рахується неаварійним", – каже Валентин Арчибасов.

Тож вибори 25 жовтня відбудуться у цьому приміщенні. За словами членкині ДВК, кабінки для голосування розставлять на відстані півтора метра, уже приготували шість скриньок, а територію навколо сільського клубу розчистили від чагарників.

На Волині дільниця з майже тисячею виборців – в аварійному стані (відео)На Волині дільниця з майже тисячею виборців – в аварійному стані (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024